Kauno. Kulttuuriyhdistys Antareksen näyttely.


Vuodesta 2016 alkaen Suomen kouluissa opetetaan ainoastaan tekstauskirjaimet. Käsialakirjoitus jää historiaan. Kaunokirjoituksen eli niin sanotun kaunon poisjättämisestä on keskusteltu jo pitkän aikaa. Kaunon vastustajat kokevat, että se vie aikaa tietotekniikan opiskelulta. Käsin kirjoittaminen on vähentynyt eikä sen opettelu ole lapsille akuutti asia. Kaunon puolustajat ovat kertoneet kaunokirjoituksen lisäävän kirjoittajan keskittymistä, ja käsialan harjoittelemisen on ajateltu kehittävän hienomotorisia taitoja samalla tavalla kuin kuvataide tai käsityö. 

Kauno-näyttelyllä Kulttuuriyhdistys Antares ottaa asiaan kantaa.

Taidekeskus Antares sijaitsee Kouvolan Sippolassa, ja 23 ammattitaiteilijan muodostama Kulttuuriyhdistys Antares ry:n joukossa on taiteilijoita ympäri Suomen. Taiteilijat ylläpitävät Taidekeskus Antaresta ja osallistuvat taide- ja näyttelytoimintaan myös muualla.

Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat Katri Kuparinen, Tiiu Anttinen, Ella Kettunen, Jari Järnström, Maarit Malin-Pötry, Outi Latvala, Tarja Tuulikki Ahokainen, Saara Pakarinen, Sonja Harala, Soli Perttu ja Milla Pystynen.

www.galleriaantares.fi

< Kaikki tapahtumat