Loppiaisohjelmaa

Hetki kulttuurin ja kahvin parissa.

Merikeskus Vellamossa juhlistetaan loppiaisena Kasvoja Kymenlaaksosta -näyttelyn avausta, sillä vuoden mittaan kolmessa osassa toteutettavan näyttelykokonaisuuden ensimmäinen osio avautuu yleisölle juuri tuona päivänä. Samalla museossa järjestetään kahvihetki Suomi 100 -juhlavuoden kunniaksi. 

Muistoissamme Harmony Sisters -trio

Loppiaisen ohjelma

klo 12 Laivakoira Vellun tassunjäljissä -opastus.
klo 13 Tutkija tavattavissa. Johdanto Kasvoja Kymenlaaksosta -näyttelyyn.
klo 13.30 Muistoissamme Harmony Sisters -trio esiintyy näyttelyssä.
klo 13-15 Kahvitarjoilu näyttelyssä.

Lapset Vellun tassunjäljissä

Lasten opastettu kierros Laivakoira Vellun tassunjäljissä starttaa klo 12. Toiminnallisella opastuksella on luvassa mm. ankkurinnostoa ja laivanlastausta. Kierros kestää n. 45 minuuttia ja sen ikäsuositus on 6-10 vuotta. Paikkoja on rajoitetusti, ilmoittautua voi Vellamon infoon samana päivänä. Lapset pääsevät mukaan maksutta, aikuiset pääsymaksun hinnalla.

Tutkija tavattavissa

Tutkija kertoo klo 13 Kasvoja Kymenlaaksosta -näyttelystä, joka nimensä mukaisesti nostaa esiin henkilöitä Kymenlaakson historiasta. Opastus lähtee pääaulasta ja kestää noin 20 minuuttia. Mukaan pääsee pääsymaksun hinnalla, lipputiskille voi ilmoittautua samana päivänä.

Näyttelyyn on valittu niin arjen ahertajia kuin vaikuttajapersooniakin, joita kaikkia yhdistää Kymenlaakso synnyin- tai asuinpaikkana. Henkilöt ovat vaikuttaneet maakunnassa Suomen itsenäisyyden aikana, ja tammikuussa avautuvassa osiossa esitellään mm. Harmony Sisters. Mukana juhlanäyttelyn teossa ovat olleet Kirjoittajayhdistys Paltta ry. ja VTT. Kasvoja Kymenlaaksosta -näyttely on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa.

Muistoissamme Harmony Sisters

Riikka Pelon, Marja Porkan ja Johanna Heimosen muodostama Muistoissamme Harmony Sisters -trio esittää näyttelyssä ikivihreitä klo 13.30. Säestyksestä vastaa harmonikkataitelija Mika Huusari. Esitys on Kymenlaakson museon pohjakerroksessa, ja sitä kuulemaan pääsee pääsymaksun hinnalla.

Kahvitarjoilu

Kymenlaakson museon näyttelytilassa (pohjakerros) tarjoillaan klo 13-15 kymenlaaksolaisen Inka-pienpaahtimon kahvia näyttelykävijöille. Satamajätkän ja Kahvimuijan paahdot saa myös ostaa mukaansa papuina ja jauhettuna museokauppa Plootusta.


Loppiaisen ohjelma sisältyy Vellamon pääsymaksuun 10/6 € ja alle 18-vuotiaat pääsevät mukaan maksutta.

Katso vuodenvaihteen ohjelma ja työpajat tapahtumakalenteristamme!

< Kaikki tapahtumat