Kasvoja Kymenlaaksosta

Maakunnan historia elää ihmisten tarinoissa!

 

Näyttely "Kasvoja Kymenlaaksosta" nostaa esiin nimensä mukaisesti henkilöitä Kymenlaakson historiasta. Näyttelyyn on valittu niin arjen ahertajia kuin vaikuttajapersooniakin, joita kaikkia yhdistää Kymenlaakso synnyin- tai asuinpaikkana. Jo edesmenneet henkilöt ovat vaikuttaneet maakunnassa Suomen itsenäisyyden aikana. 

Näyttelyssä ovat mukana mm. lauluryhmä Harmony Sisters, kuvataiteilija ja kuvittaja Martta Wendelin, satamatyöläinen Toini Hanski, mäntysuovan kehittäjä Alfons Hellström ja kirjailija Raija Siekkinen sekä kansalaissodan sotilaat, merimies Iivar Heino, lotta Maire Taussi ja jalkapalloilija Arto Tolsa.

Kaikki henkilöt esitellään luonnollisessa koossa olevina pahvihahmoina, joista osaan on yhdistetty ääni. Audiovisuaalisten elementtien kehittämistyöstä on vastannut VTT, ja äänensä hahmoille ovat antaneet mm. näyttelijät Anu Palevaara ja Petri Liski. Kirjailija Kirjoittajayhdistys Paltta ry:n kirjoittajat ovat laatineet puhuvien henkilöhahmojen tarinat.

Käy Kasvoja Kymenlaaksosta -näyttelyn Facebook-sivulla, äänestä ja voita Aalto-maljakko! Äänestää voi 6.12.2017 asti. 

 

 

Suomi 100 -logo

Näyttely on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmaa. Sataa kymenlaaksolaista on Kymenlaakson museon lisäksi esittelemässä 11 muutakin alueen museota ja muuta tahoa.

Kasvoja Kymenlaaksosta -hankkeeseen osallistuvat
Ankkapurhan teollisuusmuseo
Iitin kotiseutumuseo ja kunnankirjasto
Kauppiaantalomuseo ja Haminan kaupunginmuseo
Kouvolan Miljöö- ja Radiomuseo
Kymenlaakson museo
Poikilo-museot
Pyhtään museotoimi ja kirjasto
Ranta-Pukin kievarimuseo
Suomen Puotimuseo
Tammion kotiseutumuseo
Verlan tehdasmuseo
Virolahden bunkkerimuseo

 

 

 

 

 

< Kaikki tapahtumat