Jazz-Kotka 2016 kuvina


Näin se alkoi!

Ensin oli tyhjä tila, jonka täytti Jazz Finland Live Kotka 2016. Osallistuin tapahtumiin linssin läpi. Dokumentoin näkymiä ja tunnelmia nykypäivän ja tulevaisuuden tarpeisiin. Taltioin jazzia 60 alansa huippuosaajan esittämänä kaikkiaan 17 eri kokoonpanossa.

Läsnä oli ohikiitävässä hetkessä ikuistettuna muutamia tuhansia kuvaruutuja. Niistä jokainen vangitsee hetken, jonka kuvaaja näki omin silmin ja välittää katsojalle.

Jazz on minulle vuorovaikutusta erilaisten ihmisten kanssa. Kuvatessa omaperäinen näkeminen korostuu. Minulle kuvaajana suhde musiikkiin syntyy siitä, onko laajan esiintyjäkaartin esiintymisissä eloa ja vauhdikkaita tilanteita. Nämäkin ehtii ihastella vasta kuvia katsottaessa.

Kotkalainen jazzvuosi 2016 käynnistyi Eero Koivistoisen 70-vuotisjuhlakonsertilla 14.1. ravintola Kairossa ja täydentyi usealla konsertilla Merikeskus Vellamossa. Ympyrä sulkeutui Amok Amor -yhtyeen iltaan 4.12. Laulumiestalolla.

Konserttien valokuvaamisen mahdollisti Kotka Jazz ry:n tarve tallentaa tapahtumat.

             - Timo J. Grönlund

Kotkalaisen Timo J. Grönlundin valokuviin voi tutustua 10.1.–10.3.2017 Tietokeskuksen aukioloaikoina ti, to 10–16, ke 10–18 ja pe 10–15, ma & la-su suljettu. Tietokeskukseen on vapaa pääsy.

Jazz-aiheeseen voi perehtyä myös Kymenlaakson museon Mosaiikki-näyttelyn osiossa Jazzia ja jameja, jossa luodaan katsaus kotkalaiseen musiikkimaailmaan 1950-1960-luvuilla.

< Kaikki tapahtumat