Luokkaretkelle Vellamoon!


Merikeskus Vellamon museoissa merenkulun ja Kymenlaakson historiaa koetaan nähden, kuunnellen, haistellen ja itse tehden. Kysy opastuksia myös näyttelyihimme Pienet laivat, suuret tarinat (5.5.2017 alkaen), Lasia kaikille (23.5.2017 alkaen), Mutkat suoriksi ja Pohjantähti, Etelän risti.

Lounaan voi nauttia ravintola Laakongissa tai omia eväitä voi syödä vaikkapa Vellamon katolla. Laakongin lounasvaihtoehdot löytyvät tämän sivun lopusta.

Opastukset

Laivakoira Vellun tassunjäljissä

Toiminnallisella kierroksella tutustutaan Suomen merimuseon päänäyttelyyn seuraamalla Laivakoira Vellun jättämiä jälkiä. Matkan varrella kokeillaan mm. ankkurinnostoa ja laivanlastausta.

  • Kenelle? Esikoululaiset & alakoulun 1.-3. luokat

Merta ja menneisyyttä

Kierroksella tutustutaan Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon keskeisiin teemoihin. Opastus antaa alkusysäyksen mielikuvitukselle, joten sen jälkeen on hyvä varata aikaa omien suosikkitarinoiden etsimiseen,

  • Kenelle? Alakoulun vanhimmat, yläkoulut & lukiot

Seis, salakuljettaja!

Leikillisellä opastuksella salakuljettajat etsivät piilotettua lastia ja merivartijat salakuljettajia. Kätketty lastisäkki on löydettävä, vaan ehtivätkö salakuljettajat turvaan?

  • Kenelle? Alakoulun 1.-6. luokat

Työpajat

Pullolaivapaja

Työpajassa tehdään lasipurkista, pyykkipojasta ja kankaanpalasta oma pieni pullolaiva. Työpaja voidaan yhdistää opastukseen.

  • Kenelle? Esikoululaiset & alakoulun 1.-4. luokat

Majakkapaja

Mikä on majakka? Millainen on sinun majakkasi? Työpajassa askarrellaan maitopurkista ja ledilampusta oma majakka, johon haetaan ideoita ja tietoa Merimuseon näyttelystä ja majakkakirjallisuudesta.

  • Kenelle? Esikoululaiset & alakoulun 1.-4. luokat

Talentti täkillä

Talentti täkillä -työpajassa vesillä liikkumisen ja veden äärellä olemisen perustaitoja, pelataan muistipeliä ja askarrellaan oma tarve-esine.

  • Kenelle? 5. luokista yläkoululaisiin

Hinnat ja varaukset

Sisäänpääsy: Alle 18-vuotiaat ja opettaja maksutta. Muut aikuiset: 1 aikuinen/5 koululaista maksutta.
Opastukset:  40 €/opas. Opastusten kesto 40-60 minuttia.
Työpajat:       60 €/paja. Työpajojen kesto 1-1,5 tuntia.
info@merikeskusvellamo.fi tai 040 350 0497
 

Laakongin lounaat koululaisryhmille

Ravintola Laakonki tarjoaa erilaisia ja edullisia vaihtoehtoja koululaisryhmien ruokailuun. Vähän isommat lapset voivat nauttia lounaan monipuolisesta noutopöydästä ja etenkin pienemmille retkeilijöille ruokailu järjestyy vaivattomimmin pöytiin tarjoiltuna, niin kuin oikeassa ravintolassa kuuluukin!

Buffetlounas

Buffetlounasta on tarjolla arkisin klo 11-14.30 ja siihen sisältyy salaattivalikoima, leipä ja levite ja kaksi päivittäin vaihtuvaa pääruokavaihtoehtoa sekä jälkiruoka. Ruokajuomana vesi ja lapsille sekamehu sisältyy hintaan ja aterian päätteeksi tarjoamme aikuisille kahvin/teen.

  • Hinta 6,50 € / alle 12-vuotias lapsi ja 12,50 € / aikuinen

Tarjoiltu lounas

Tarjoiltua lounasta on saatavilla arkisin klo 11-15. Lounaaseen sisältyy pieni vihreä salaatti ja leipä, lihapullia, kermakastiketta ja perunamuhennosta TAI uunilohta, Remoulade-kastiketta ja perunamuhennosta, lapsille jäätelö, aikuisille kahvi/tee.

  • Hinta 8 € / alle 12-vuotias lapsi ja 14,50 € / aikuinen

Edellytämme yhtenäistä menuvalintaa koko seurueelle, ryhmän koko 15-30 henkilöä. Huomioimme erikoisruokavaliot ennakkoilmoituksen perusteella. Varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta voimme järjestää paikat ravintolassa ryhmän toivomaan aikaan.

Varaukset ja tiedustelut

asiakaspalvelu@kotkanravintolat.fi tai 010 832 3501 (ma-pe klo 9-15)


Alla luokkaretkiohjelma tulostettavaksi. Huom! Tällä sivulla enemmän ohjelmaa ja ajankohtaista tietoa. Tarkista siis tiedot sivustolta!

Liitetiedosto: Luokkaretki Vellamo ja Maretarium 2017.pdf

< Kaikki tapahtumat