Tietoherkku

Suomalaisen jäänmurron historia ja jäänmurtajien kansallinen merkitys, 1867–2017

Tietoherkun aluksi Suomen merimuseon vene- ja laivamestari Juha Puustinen kertoo jäänmurtaja Tarmon telakoinnista 2016-2017 lyhyesti ja sen jälkeen alkaa varsinainen esitelmä, jonka pitää FM Aaro Sahari (Helsingin yliopisto) aiheenaan Suomalaisen jäänmurron historia ja jäänmurtajien kansallinen merkitys, 1867–2017.

Aaro Sahari kertoo esitelmässään talvimerenkulun teknologisesta kehityksestä ja sen muuttuvista merkityksistä Suomen valtiolle ja yhteiskunnalle. Esitelmä liittyy hänen tekeillä olevaan väitöskirjaansa ”Valtio ja suurteollisuuden synty”, joka käsittelee suomalaisen laivanrakennusteollisuuden kehitystä ja valtiosuhdetta vuosina 1920–1960. Esitelmä perustuu Aalto-yliopiston teollistumisen historian tohtorikoulutettava Saara Matalan kanssa yhdessä vuonna 2016 tehtyyn tutkimukseen suomalaisen talvimerenkulun historiasta.

Tietoherkku-luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ne järjestetään keskiviikkoisin Merikeskus Vellamossa/Tietokeskus Vellamossa, Tornatorintie 99, 48100 Kotka, katutaso, tai Vellamon auditoriossa.

< Kaikki tapahtumat