Pienoisnäyttely Tietokeskuksessa


Tietokeskus Vellamossa on esillä Suomi 100 -teemaan liittyvän pienoisnäyttely. Näyttely koostuu neljän Kotkan Postimerkkikerhon jäsenen aineistoista. Nähtävänä on Suomen itsenäisyyden vaiheikkaan alkuajan, ns. heimosotien, harvemmin esiteltyjä Aunuksen, Pohjois-Inkerin ja Karjalan postimerkkejä ja postilähetyksiä.

Jatkosodan alussa Suomen Neuvostoliitolta valloittamassa Itä-Karjalassa toimi 1941–1944 sotilashallinto, joka julkaisi lisäpainatuksena tehtyjä Suomen postimerkkejä paikallisen väestön siviilikäyttöön. Julkaistut merkit ja joitakin postilähetyksiä on esillä Tietokeskuksessa.

Sota-ajan postikorteista esillä on kokoelma Kaarlo Paloluodon ja Helga Sjöstedtin piirtämiä humoristisia sota-ajan propagandakortteja.

Esillä on myös mielenkiintoisia esimerkkejä historiallisista julkaisuista jääkäriliikkeestä sotasyyllisyysoikeudenkäynteihin sekä erilaisia lupia ja muita asiakirjoja itsenäisyyden ensimmäisiltä vuosikymmeniltä 1940-luvulle asti.

Näyttelyyn voi tutustua maksutta 14.3.–13.4.2017 Tietokeskuksen aukioloaikoina ti, to 10-16, ke 10-18 ja pe 10-15. Maanantaisin ja viikonloppuisin Tietokeskus on suljettu.

< Kaikki tapahtumat