Tietoherkku

 


Luoteisväylä

Pohjoisen veteraanit, journalisti, tietokirjailija Heikki Haapavaara ja merten valokuvaaja Jarmo Vehkakoski purjehtivat syystalvella 2015 suomalaisten monitoimimurtajien Nordican ja Fennican mukana läpi hyytävän Luoteisväylän Tyynenmeren Aleuteilta Atlantille ja Grönlantiin. Matkasta kertova Luoteisväylä-kirja on jatkoa menestyskirjalle Koillisväylä.

Esitelmä kertoo tarinan jokaisen pikkupojan unelmamatkasta ryskyvien jäiden ja paukkuvan pakkasen äärelle, mutta kuvaa myös arktisen alueen nykyisyyttä ja tulevaisuuden näkymiä, ilmastonmuutoksen kiihdyttämää taloudellista kilpailua ja kasvavia ympäristöriskejä. Aihe on ajankohtainen Suomen aloittaessa kaksivuotisen kautensa Arktisen neuvoston puheenjohtajana kesällä 2017.

Esitelmää kuvittavat Jarmo Vehkakosken huikeat kuvat pohjoisesta luonnosta ja murtajan matkasta luoteisväylällä, jonka Roald Amundsen löysi 1903-1906. 

Tietoherkku-luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ne järjestetään keskiviikkoisin Merikeskus Vellamossa, Tornatorintie 99, 48100 Kotka.

 

Heikki Haapavaara ja Jarmo Vehkakoski

Heikki Haapavaara ja Jarmo Vehkakoski

Heikki Haapavaara ja Jarmo Vehkakoski

kartta

 

 

< Kaikki tapahtumat