Transitions of Energy


Nykyinen elämäntapamme on lähes kokonaan riippuvainen energiasta; teollisissa tuotantoprosesseissa hyödynnetään niin mekaanista, kemiallista, sähköistä kuin lämpöenergiaakin. Maailmassa on kuitenkin muunkinlaista energiaa, aineettomassa muodossa ilmenevää sosiaalista ja henkistä tai vaikkapa intohimona näyttäytyvää energiaa. Juuri nämä aineettomat energiamuodot ovat taiteen ja kaiken inhimillisen toiminnan liikkeellepanevaa käyttövoimaa.

Näyttely esittelee viisi kansainvälistä taiteilijaa (Flavia Bigi, casaluce/geiger & synusi@cyborg, Juliana Herrero, Sissa Micheli ja Francesca Romana Pinzari), jotka asuvat Italiassa, Itävallassa, Ranskassa ja Slovakiassa. He tutkivat teostensa kautta energiaa ja sen eri ilmenemismuotoja elämän eri alueilla. Näyttelyn on kuratoinut Roomassa asuva taidehistorioitsija Lorella Scacco. 

Transitions of Energy -näyttely on kolmen suomalaisen museon yhteistyö. Se oli esillä vuonna 2016 Kajaanin taidemuseossa ja Kymenlaakson museon jälkeen se jatkaa K. H. Renlundin museoon Kokkolaan syksyllä 2017.

Lorella Scaccon haastattelu italiaksi

 

< Kaikki tapahtumat