Kirja-aarteita 1950- ja 1960-luvuilta.

 

Tietokeskus Vellamossa on esillä pienoisnäyttely, johon 64-vuotias kirjastonhoitaja Virpi Karvinen on tuonut näytteille oman lapsuutensa kirja-aarteita. Muutamat runot niin lastenkirjoista kuin sen aikaisista aapisistakin ovat säilyneet mielessä kaikkine säkeistöineen ja loppusointuineen.

Aluksi kirjoja lukivat vanhemmat ja lastenhoitaja, ja innokas kuulija oppi suurimman osan loruista ulkoa jo ennen kuin itse osasi lukea. Kirjat toivat valtavaa lohtua, kun pieni lukija vietti pitkiä aikoja sairaalasängyssä Helsingin Lastenklinikalla. Myöhemmin kirjat alkoivat kulua omissa lukutuokioissa eikä niistä haluttu luopua todella kuluneesta ulkoasusta huolimatta.

Karvisen 1970-luvulla syntynyt poika ei enää kovin monia äitinsä kirjoja lukenut. Lasten kirjojen tarinat, kuvat, koot ja ulkoasut olivat jo muuttuneet. Ehkäpä vanhat kirjat kuitenkin vievät vielä jonkun omaan lapsuuteensa, nostalgisiin muistoihin

Näyttelyyn voi tutustua maksutta 10.4.-9.6.2017 Tietokeskuksen aukioloaikoina ti, to 10-16, ke 10-18 ja pe 10-15. Maanantaisin ja viikonloppuisin Tietokeskus on suljettu.

< Kaikki tapahtumat