Tunnelmia rannoilta ja Rankista

Keijo Karellin valokuvia


Olen 54-vuotias kotkalainen, Karhulassa syntynyt asiakkuuspäällikkö ja olen harrastanut valokuvausta kymmenen vuotta. Valokuvauksesta ja sen myötä luonnossa liikkumisesta on tullut tärkeä vastapaino varsinaiselle työlleni.

Tunnelmia rannoilta ja Rankista on ensimmäinen näyttelyni. Ajatus näyttelyn tekemisestä on ollut mielessäni jo jonkin aikaa, kun olen kierrellyt kotikaupunkini rannoilla kameran kanssa.

Näyttelyn tarkoitus on valokuvien kautta näyttää lähiluonnon kauneutta. Kuvien avulla pyrin myös luomaan erilaisia tunnelmia katsojissa. Kotkansaari on ainutlaatuinen paikka rantojen kuvaamiseen, koska vesi ja rannat ympäröivät meitä joka puolelta. 

Näyttelyn taulut kuvaavat vuoden kiertoa ja vuorokauden vaihtelua Kotkan rannoilla, ja mukana on muutama kuva myös Haminasta ja Pyhtäältä. Rankki-teeman yhdistäminen tähän juontuu omasta palveluajastani Rankin linnakkeella vuonna 1983 ja siitä, että Rankki on nyt tullut kaikkien tavoitettavaksi matkailukohteeksi. Kuvat Rankista ovat yhdistelmä rosoista luontoa ja saaren historiaan kuuluvaa karua palveluspaikkaa.

Yksi näyttelyn tekemisen motiiveista on ollut halu kehittyä valokuvaajana. Näyttelyn suunnitteleminen pakottaa jo kuvaa otettaessa miettimään sen sisältöä eri tavalla ja säätövaiheessa pohtimaan kuvan valotusta, kontrastia, kirkkautta ja muita teknisiä yksityiskohtia. 

Taulujen lisäksi näyttelyssä on myös 55’’ infotaulu, jossa kuvat ovat esillä digitaalisessa muodossa.

        - Keijo Karell

Yhdellä ja samalla lipulla näet kaikki Vellamon näyttelyt! Pääsyliput näyttelyihin 10/6 € tai Museokortti, alle 18-vuotiaat maksutta.
 

Tutustu Vellamon tarjontaan!

< Kaikki tapahtumat