Kuvataidepäivät


Teemana paikallisuus.


Perjantaina 22.9.2017 klo 10–16 Vellamon auditoriossa kokoonnutaan kuvataiteen äärelle. Kaikille avoin ja maksuton taidepäivä sisältää alustuksen, lyhyitä spottipuheenvuoroja, keskusteluita ja työpajan. Päivän aikana pureudutaan kotkalaisuuden ytimeen sekä tarkastellaan paikallisuutta yleisemminkin.

Teemaan johdattelee kasvatus- ja sivistysjohtaja Laura Päiviö-Häkämies, jolla on omakohtaista kosketuspintaa kotkalaisuuteen sekä läheltä että kaukaa. Alueellista näkökulmaa valottaa Kaakon taiteen taidejohtaja Anna Vilkuna. Lisäksi spottipuheenvuoroja pitävät useat kotkalaiset taidekentän toimijat ja vaikuttajat. Päivän moderaattorina toimii Kotkan kulttuurijohtaja Antti Karjalainen.

Yleisöllä on mahdollisuus vaikuttaa ja osallistua keskusteluun. Työpajassa työstetään Kotkan uutta kuvataideohjelmaa ja haetaan aineksia kaupungin taidekokoelman paikallisuuteen perustuvaan profiiliin ja siitä johdettuihin hankintaperiaatteisiin. Tarkoituksena on rakentaa vahvuuksille ja kohdata haasteet. 

Päivän ohjelma

10.00 Kasvatus- ja sivistysjohtaja Laura Päiviö-Häkämies, Mynämäen kunta: Näkökulmia paikallisuuteen teoriassa ja käytännössä 

11.00 Taidejohtaja Anna Vilkuna, Kaakon taide: Näkökulmia Kymenlaakson taidekenttään

11.40 Päätoimittaja Päivi Taussi, Kymen Sanomat, kommenttipuheenvuoro

Keskustelua

12.00 Lounas (omakustanteinen)

13.00 Spottipuheenvuorot: Helena Paakkinen (puheenjohtaja, Kotkan taiteilijaseura), Ekaterina Montonen (kuvataiteilija) ja Leena-Riitta Salminen (kuvataideopettaja, kuvataiteilija)

14.00 Tauko

14.30 Työpajat, keskustelua

16.00 Päivä päättyy 

Kotkan kuvataidepäiviä vietetään kahtena syyspäivänä pe 22.9. ja to 26.10.2017. Kymenlaakson museon ja Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden järjestämät tapahtumat ovat kaikille avoimia ja maksuttomia.

Tervetuloa mukaan kuulemaan ja keskustelemaan kuvataiteesta!

< Kaikki tapahtumat