Pienoismallilauantai

 

Laivapienoismallit rakentajineen seilaavat Vellamoon lauantaina 30.9. Tapahtuman järjestävät yhdessä Suomen merimuseo ja Suomen laivamallien rakentajat ry.

Pienoismallinrakentajat laivoineen klo 10–14

Näet Vellamossa pienoismalleja sisävesiltä merille ja kauppalaivoista laivaston aluksiin. Mukana ovat muun muassa ohjusvene Kotka ja Merisetin Vikla II ja III. Esiteltävät mallit ovat radio-ohjattavia. Aluksia esittelevät mallinrakentajat itse ja heiltä voi myös kysyä neuvoa pienoismallien rakentamiseen. Mallit ovat esillä Vellamon opetustiloissa ja niihin voi tutustua maksutta.

Opastuksia klo 11.30 ja 13.30

Päivän aikana järjestetään myös opastuksia Suomen merimuseon Pienet laivat, suuret tarinat –pienoismallinäyttelyyn klo 11.30 ja 13.30. Kesto 30 min. Opastukselle voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla (10/6/0 €, Museokortti). Mukaan mahtuu 25 ensimmäiseksi päivän aikana infotiskille ilmoittautunutta.

Taustakierros Suomen merimuseon kokoelmien äärelle klo 12.30

Taustakierros tutustuttaa Suomen merimuseon työtiloihin, joissa hoidetaan kokoelmia. Kierroksella pääsee konservaattorin johdolla paikkoihin, joihin yleisö ei normaalisti pääse ja joissa näkee säilytystiloissa olevia pienoismalleja. Kierrokselle voi osallistua museon pääsymaksun hinnalla (10/6/0 €, Museokortti). Mukaan mahtuu 15 ensimmäiseksi päivän aikana infotiskille ilmoittautunutta.

 

Lapsille löytyy Pienet laivat, suuret tarinat -näyttelystä pienoismallien tarkasteluun innostava tehtävä.

< Kaikki tapahtumat