Taikaa museossa

Taikuri Mano d’Oron kokoelman aarteita 
 

Abracadabra! Tervetuloa taikuuden kiehtovaan maailmaan! Kun astut taikuudelle omistettuun näyttelyyn, avaat portin kulttuuriseikkailuun.

Taikatemput ovat nykyään yhtä kiehtovia kuin taannoisina aikoina, jolloin niitä harjoitettiin fysiikan kabineteissa ja ne olivat tiedemiesten erioikeus. Tämä taikuuden historiasta kertova näyttely on vuosien tutkimustyön ja onnekkaiden löytöjen tulos. Näyttelyssä esillä oleva kokoelma on täynnä harvinaisuuksia, ja se on ainoa laatuaan Suomessa. Näyttelyn esineet kuuluvat taikuri Mano d’Oron (Philippe Todaro) ja Merja Todaron ”Taikamuseoon”.

Belgialaissyntyinen Mano d’Oro aloitti taikatemppujen tekemisen jo koulupoikana, jolloin hän myös alkoi kerätä taikuuteen liittyviä esineitä. Vuosien keräilyharrastuksen jälkeen syntyi idea paikasta toiseen siirrettävästä ”Taikamuseosta”. Vellamoon ammattitaikuri Mano d'Oro on laajasta kokoelmastaan tuonut mm. vanhoja taikalaatikoita, illuusiotempuissa käytettyjä välineitä sekä muita taikureiden historiasta kertovia esineitä, julistetaidetta ja lasten leluiksi aikoinaan valmistettuja ihastuttavia automaatteja.

 

Tutustu myös muihin näyttelyihimme!

< Kaikki tapahtumat