Tietoherkku

Martta Wendelinin lapsuus Karhulassa ja Kotkassa.

Lähes kaikki suomalaiset tuntevat taiteilija Martta Wendelinin (1893-1986) kuvitukset, joissa suomalainen maalaiselämä ja arki näyttäytyvät idyllisinä. Harva kuitenkaan tietää, että rakastettu kuvittaja syntyi ja vietti lapsuutensa nykyisen Kotkan alueella. Hän kuvaa kuutta ensimmäistä vuottaan elämänsä onnellisimmaksi ajaksi. Myöhempään lapsuuteen kuuluivat vaikeudet, joista taiteilija itse ei juuri puhunut. Nämä vaikeudet eivät myöskään näy taiteilijan piirtämissä korteissa tai Kotilieden kansissa, joista välittyy lapsuuden seesteinen ja turvallinen tunnelma. Heini-Maria Tast kertoo tietoherkussa Martta Wendelinin lapsuudesta Karhulassa ja Kotkassa.

Martta Wendelin on myös yksi  Kasvoja Kymenlaaksosta -näyttelyssä esiteltävistä henkilöistä. Näyttelyyn voi tutustua Kymenlaakson museossa.

Tietoherkku-luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Ne järjestetään keskiviikkoisin Merikeskus Vellamossa, Tornatorintie 99, Kotka. Tilaisuus on joko Tietokeskuksessa, katutaso, tai Vellamon auditoriossa.

< Kaikki tapahtumat