Merinäkymä

Timo J. Grönlundin valokuvia Tietokeskus Vellamossa


Haaveeni toteutui. 

Kun tutustuin "Kesän huippuhetket Kotkassa" -festivaaliohjelmaan huomasin ilokseni, että suuret purjealukset tulevat taas Kotkaan. Ajattelin, että pääsen kuvaamaan uljaasti merta kyntäviä upeita purjelaivoja. Siitä alkoi selvitystyö, kuinka tämä unelma olisi mahdollista toteuttaa.

Ensin piti selvittää aikataulut eli missä ja milloin alukset liikkuvat. Selvitys osoitti suurten purjealusten laskevan purjeensa luotsauksen alkaessa Örregrundin aseman liepeillä. Alustavan tiedon mukaan aluksia saapuisi noin 80.

Kiitos kisaorganisaation tiedottamisen ja tiedotusvälineiden avun The Tall Ships Races -tapahtumaan osallistuneita aluksia pystyi seuraamaan vaikkapa omalla puhelimella lähtöpisteestä aina Kotkan Kantasatamaan asti.

Seuraavaksi tulivat tarkasteluun Kotkan lähialueen mahdolliset kuvauspaikat, joissa löytyy esteetöntä näköalaa. Valokuvaajat ovat myös säiden armoilla. Saisimmeko aurinkoa, tuulta, sadetta vai sumua? Onneksi näitä kaikkia oli tarjolla sopivassa suhteessa.

Tapahtumissa liikutaan monilla turva-alueilla ja niihin tarvitaan erilaisia kulku- ja kuvauslupia. Kiitos lupien myöntäjille! Kaikki sujui kivuttomasti.

10.7.2017 lähtien olin valmiudessa kuvaamaan The Tall Ships Races -tapahtumiin liittyvää tarjontaa. Purjeet avoinna purjehtivien alusten sijasta keskityin kuvatessani pieniin yksityiskohtiin ja kuvakulmiin.

Tapahtumien valokuvaamisen mahdollisti seuraavien tahojen tuki: Kotkan kaupunki, HaminaKotka Satama Oy, Meritaito Oy, Finnpilot Pilotage Oy, veneitä omistavat ystävät sekä omaiset. Kiitos.

     - Timo J. Grönlund

Kotkalainen Timo J. Grönlund tuo Tietokeskus Vellamoon valokuvanäyttelyn kesällä 2017 Kotkassa nähdystä The Tall Ships Races -tapahtumasta. Grönlund on liikkunut tapahtumassa niin vesillä kuin maissakin, seuraillut purjeveneiden matkaa ja miehistön elämää sekä metsästänyt kameraansa tunnelmakuvia ja suuren tapahtuman pieniä yksityiskohtia. Näyttelyssä on esillä lähes kaksikymmentä valokuvaa.

Valokuviin voi tutustua 6.3.–8.5.2018 Tietokeskus Vellamon aukioloaikoina ti, to 10–16, ke 10–18 ja pe 10–15. Maanantaisin ja viikonloppuisin Tietokeskus on suljettu. Vapaa pääsy.

< Kaikki tapahtumat