Häätarinoiden ilta


Vellamon tarinaillassa kerrotaan unohtumattomia häätarinoita vuosien varrelta ja muistellaan kaikkea häihin liittyvää kuten pukuja, paikkoja ja tapoja. Tarinaillan juontaa Eeva Helminen, ja kauneimpia hää- ja rakkauslauluja esittää Tanja Varha. Tilaisuudessa on kahvitarjoilu. Kymenlaakson museon järjestämä tarinailta on kaikille avoin ja maksuton.

Häät heijastavat kauniisti sekä omaa aikaansa että jokaisen hääparin ainutlaatuisuutta, niin monin eri tavoin rakastavaiset ovat aikojen kuluessa toisensa saaneet!

Oliko morsiamen puku valkoisesta pitsistä itse ommeltu vai punainen minimekko? Vietettiinkö häitä 200 hengen voimin työväentalolla meren äärellä vai kaikessa hiljaisuudessa maistraatissa? Heitettiinkö kimppu, ryöstettiinkö morsian? Sattuiko kommelluksia: tappelivatko kaasot, karkasiko sulhanen? Millaiset olivat häät isovanhempien ja vanhempien aikaan? Kaikki ovat tervetulleita kertomaan oman tarinansa!

Illan inspiraationa on Kymenlaakson museon tuleva hääaiheinen näyttely, jonka nimeksi valikoitui yleisön ehdotusten pohjalta Tahdon! Näyttely avautuu yleisölle toukokuussa 2019.

Eeva Helminen on järjestänyt Kotkassa tarinailtoja eri teemoilla syksystä 2016 lähtien. Häätarinoiden ilta on kolmas Merikeskus Vellamossa järjestetty tarinailta.

Tilaisuuden kesto on arvio.

Lisätietoja tarinaillasta: Eeva Helminen, 050 3484891, eemahu@gmail.com

”Yks saatu pyy parempi kymmentä metsäss’!”
-Värssy kymenlaaksolaisessa hääkonvehdissa

< Kaikki tapahtumat