Junnua sanoin ja sävelin


Helatorstaina 10.5.2018 tulee kuluneeksi tasan 80 vuotta Juha Vainion syntymästä. Kymenlaakson museon näyttelytiloissa avautuu tuolloin näyttelyosio, joka esittelee Juha Vainion musiikkiin liittyvien näyttämöesitysten julisteita. Näyttelyn avausta ja Juha "Watt" Vainion syntymäpäivää juhlistetaan Junnua sanoin ja sävelin -konsertilla helatorstaina 10.5.2018 klo 15-16. Esa Honkasen, Jukka Ojalan ja Timo Peltolan musisoinnista Kymenlaakson museon näyttelyssä pääsee nauttimaan Vellamon pääsymaksun hinnalla. Tervetuloa!


Juha Vainion julistenäyttely


Kotkalainen Esa Honkanen näki vuonna 1999 Joensuussa lehti-ilmoituksen: Elämää ja Erotiikkaa, Juha Vainion lauluista rakennettu musiikki-iloittelu, kapellimestarina Carlos Sedano. Ilmoitus synnytti ajatuksen selvittää, missä kaikkialla on tehty näyttämöesityksiä Juha ”Watt” Vainiosta ja hänen lauluistaan.

Tieto oli palasina maailmalla. Teatterin tiedotuskeskuksen, Drama Corner Oy:n ja Näytelmäkulman kautta löytyi tietoa vain Albatrossi ja Heiskanen -esityksistä eikä Suomen Harrastajateatteriliittokaan tilastoi eri käsikirjoituksia ja esityksiä. Muusikon työnsä ohessa Esa Honkanen ryhtyi siis itse jäljittämään tietoja Juha Vainion musiikkia sisältävistä näytelmistä. Vuosien mittaan tulosta tuli. Honkasen kokoelmassa on nyt kaikkiaan 37 esityksen julisteet ja osa niistä tulee näytteille pienoisnäyttelyyn Merikeskus Vellamoon. Näyttely on avoinna 10.5.-9.9.2018.

 

< Kaikki tapahtumat