Unelma tulevaisuudesta


Miljoonat ihmiset ovat paenneet Syyrian sisällissotaa. Heistä arviolta 1,4 miljoonaa elää Jordaniassa. Syyrialaispakolaisten on vaikea päästä töihin ja koulutukseen, ja suuri osa perheistä elää köyhyydessä. Moni kärsii traumanjälkeisistä oireista, kuten pelkotiloista ja masennuksesta. Pakolaistytöt kohtaavat erityisiä vaikeuksia ikänsä ja sukupuolensa vuoksi. Heidän koulutuksensa keskeytyy useammin kuin poikien, ja moni joutuu varhaisavioliittoon perheen vaikeuksien vuoksi. Myös seksuaalinen väkivalta yleistyy kriisien aikana.

Lastenoikeusjärjestö Plan International tukee Jordaniassa pakolaisperheitä Azraqin pakolaisleirillä ja Itä-Ammanissa. Humanitaarisessa työssään Plan keskittyy varhaiskasvatukseen, koulutukseen ja lastensuojeluun sekä edistää erityisesti lasten ja äitien ravinnonsaantia ja terveydenhoitoa. Unelma tulevaisuudesta -näyttelyyn on kuvattu ja haastateltu Azraqin pakolaisleirillä sekä Itä-Ammanin slummissa tyttöjä ja naisia, jotka kertoivat tärkeimmistä unelmistaan. Haaveet ja paremman tulevaisuuden tavoittelu auttavat heitä jaksamaan epävarmuutta ja arkipäivän vaikeuksia.

Näyttelyn on valokuvannut Plan International Suomen visuaalinen suunnittelija Mikko Toivonen ja näyttelyn tekstit on kirjoittanut Plan International Suomen viestinnän suunnittelija Iida Riekko.

Unelma tulevaisuudesta -näyttely on esillä Tietokeskus Vellamossa 22.5.–15.6.2018. Näyttely on avoinna ti, to 10–16, ke 10–18 ja pe 10–15. Maanantaisin ja viikonloppuisin Tietokeskus on suljettu. Näyttelyyn on vapaa pääsy.

Lisätietoja Planista ja Planin vapaaehtoistyöstä: Plan Suomen vapaaehtoistoiminnan koordinaattori Hanna Wendelin, 040 45006961, hanna.wendelin@plan.fi

< Kaikki tapahtumat