TIETOHERKKU PERUUNTUNUT.


Keskiviikkona 10.10.2018 pidettäväksi aiottu Tietoherkku-luento on valitettavasti peruuntunut. Pahoittelemme viime hetken muutosta!


Seuraava Tietoherkku on ohjelmassa keskiviikkona 17.10.2018 klo 17. Silloin esiintymässä on toimittaja ja tietokirjailija Rauli Virtanen, joka kertoo vasta ilmestyneestä John Nurmisen Säätiön kustantamasta kirjastaan "Riosta Rotterdamiin" ja signeeraa teoksia. Kirja kertoo suomalaisten merimiesten seikkailuista ja edesottamuksista maailman eri satamissa 1800-luvulta lähtien. Lämpimästi tervetuloa!

***

Vuoden 1918 sisällissota ja sen jälkiselvittelyt olivat myös kuolemakriisi. Poikkeukselliset kuolintavat olivat traumatisoivia siinä missä monet muutkin sodan aspektit. Yhteistä niin punaisille kuin valkoisillekin oli pyrkiä hautaamaan omansa kunniallisin, aatteen mukaisin menoin. Myös Kotkassa nähtiin kummankin puolen juhlallisia sankarihautauksia. Sodan jälkeen voittajilla oli valta määrätä, minne vainajat sai haudata ja miten heidän muistoaan sai vaalia.

Ilona Pajari on sosiaalihistorian dosentti ja vapaa tutkija, jonka erikoisalaa ovat sodan ja kuoleman historian teemat. Hänen tutkimustensa taustalla oleva yhdistävä tekijä on pyrkimys hahmottaa suomalaisen yhteiskunnan kehitystä 1800-luvulta nykypäivään, erityisesti kansallisten kriisien valossa.

Tietoherkku-luennot ovat kaikille avoimia ja maksuttomia. Keskiviikkoiltaisin klo 17-20 myös kaikkiin Vellamon näyttelyihin on vapaa pääsy. Tervetuloa!

Luento kuuluu Kymenlaakson museoiden yhteistyössä järjestämään luentosarjaan, jossa Kotkan ja Merikeskus Vellamon lisäksi ovat ollet mukana myös Kouvola, Hamina ja Miehikkälä. 
 

< Kaikki tapahtumat