Lasia kaikille – Karhula 1889–2009

Karhulan lasitehdas (1889–2009) oli yksi Suomen merkittävimmistä lasitehtaista. 1930-luvulla Karhula oli keskeisessä roolissa, kun suomalainen lasimuotoilu loi oman ilmaisukielensä ja teki kansainvälisen läpimurtonsa. Taidelasia isompi vaikutus suomalaisten arkeen oli kuitenkin muilla tuotteilla. Karhula ehti valmistaa yli sadan vuoden taipaleensa aikana satoja miljoonia lasipakkauksia ja lukuisia muita tuotteita. Suomen viimeisenä pakkauslasitehtaana se vastasi parikymmentä vuotta yksin alan tuotannosta maassa.

Näyttely kertoo tehtaan tuotannon moninaisuudesta, tekijöiden ammattitaidosta ja lasiteollisuuden muutoksesta. Esillä on yli tuhat lasiesinettä arkisista lasitölkeistä kuriositeetteihin ja 1930-luvun maailmannäyttelyiden tähtiin.

Näyttely on avoinna 19.5.2017–31.1.2021.

Buukkaa opas, jos toivot luotsausta! 

Voit tutustua näyttelyihin oppaan kanssa, vaikka aikaa olisi rajoitetusti. Tulet sitten yksin tai ryhmän kanssa, oppaan kanssa saat syvemmän näyttelykokemuksen. Mikäli mahdollista, suosittelemme varaamaan aikaa myös omatoimiseen tutustumiseen. Ehkä kierroksella näit jotain Kotkan tai merenkulun historiaan liittyvää, johon halusit palata?

Oppaan hinta puolen tunnin opastukselle on 30 € (maks. 25 hlöä ryhmä). Kysy lisää opastuspalveluista tai tee varaus opastetuille kierroksille info@merikeskusvellamo.fi

Museoon on helppo tulla isollakin poppoolla!

Merikeskus Vellamossa viihtyvät tyhy-porukat, ryhmäreissaajat ja lapsikatraat – nähtävää ja tehtävää kaiken ikäisille. Kulku on esteetöntä ja sisältöä vaikka millä mitalla. Vantaalta matkaa on noin 125 km, Helsingistä 130 km, Riihimäestä ja Mikkelistä 160 km ja Hämeenlinnasta 200 km.

Piha-alueella on runsaasti maksutonta paikoitustilaa henkilö- ja linja-autoille. Kotkan sataman junaseisake on vain 400 metrin päässä, ja linja-autoasemalle on matkaa 1,5 kilometriä. Vellamon vierasvenelaituriin voi kiinittyä vierailun ajaksi, 60˚28,4’N/26˚56,7’E. Vierasvenesatamasta on noin 2 kilometrin kävelymatka, jonka varrella mahdollisuus hotellimajoitukseen lähellä Kotkan upeita puistoja. 


Brunssi tai tilkkanen viiniä näyttelykierroksen lomassa?

Sisääntuloaulan yhteydessä olevassa ravintola Laakongissa nautiskelet meren äärellä lounasta, pikkupurtavaa ja viikonloppuisin ihanan brunssin. Kiire ei ole mihinkään! Ravintolan varaukset asiakaspalvelu@kotkanravintolat.fi

Onko sinulla kysyttävää?

 
 

Vellamon asiakaspalvelu vastaa kysymyksiisi info@merikeskusvellamo.fi, p. 040 350 0497. Katso Merikeskus Vellamon yhteystiedot täältä.