Koettavaa kaikille aisteille.

Sykähdyttäviä tarinoita, joihin saa myös osallistua.

Opastus on helpoin käyttöliittymä museoon. Oppaan avulla saat irti monipuolisista näyttelyistämme enemmän. Opastuksissa huomioidaan ikä, opetussuunnitelmat ja toiminnallisuus – valitse opastus itse tai anna meidän suositella ryhmällesi sopivaa sisältöä.

Koululaisopastukset koskevat peruskouluja, lukioita ja ammattikouluja (toisen asteen opetus). Koululaisopastuksen hinta arkisin syys- ja kevätlukukauden aikana on 20-40 €. Muina aikoina järjestettävät opastukset (esim. kesäkurssit ja leirikoulut) maksavat 60 €.

Muille opetusta tarjoaville tahoille (ammattikorkeakoulut, yliopistot, aikuiskoulutus) opastuksen hinta on 60 €.

Opastukset kouluille

Laivakoira Vellun tassunjäljissä

Toiminnallinen kierros, jossa tutustutaan Suomen merimuseon päänäyttelyyn seuraamalla Laivakoira Vellun jättämiä jälkiä. Opastuksella kierretään päänäyttelyn toimintapisteet historiallista tietoa unohtamatta. Matkan varrella kokeillaan mm. ankkurinnostoa, laivanlastausta sekä tarkastellaan laivoilla kuljetettuja tuotteita.

tiistai-perjantai, kesto 1 h
esiopetus, alakoulun 1.-3. luokat
40 €/opas

Varaukset: museolehtori Johanna Aartomaa, 0295 33 6486 tai
johanna.aartomaa@kansallismuseo.fi

Seis, salakuljettaja!

Liikunnallisella ja leikillisellä opastuksella salakuljettajat etsivät piilotettua lastia ja merivartijat salakuljettajia. Kätketty lastisäkki on löydettävä, mutta ehtivätkö salakuljettajat turvaan? Merivartijoiden tehtävänä on pidättää salakuljettajat ja takavarikoida kielletty lasti. Oppilaat jaetaan kahteen ryhmään, joiden roolit vaihtuvat puolivälissä. Myös opettajalla on tärkeä tehtävä leikin ohjaajana. Opastus päättyy merivartiomuseoon, jossa lastisäkit avataan yhdessä. Leikimme ulkona, paitsi hirmumyrskyllä sisätiloissa.

tiistai-perjantai, kesto 1 h
alakoulun 1.-4. luokat
40 €/opas

Varaukset: museolehtori Maarit Laitala, 040 350 6369 tai maarit.laitala@kotka.fi

Pohjantähti, Etelän risti

Opastus Pohjantähti, Etelän risti -näyttelyyn tutustuttaa merenkulun historiaan ja siihen, miten merenkulku vaikuttaa meidän kaikkien arkeen. Aiheeseen perehdytään niin merenkulkijoiden, laivojen kuin lastituotteidenkin näkökulmasta.

tiistai-perjantai, kesto 1 h
peruskoulut, lukiot ja ammatilliset oppilaitokset
40 €/opas

Varaukset: museolehtori Johanna Aartomaa, 0295 33 6486 tai
johanna.aartomaa@kansallismuseo.fi

 

 

Ratsupolusta Rantatieksi, Rantatiestä moottoritieksi

Mutkat suoriksi -näyttely esittelee Suuren Rantatien vaiheita ja jakautuu kolmeen pääteemaan, joista ensimmäinen esittelee tien kehitystä 1300-luvun ratsupolusta moderniksi moottoritieksi.
Toinen teema esittelee tien rakentamista ja tienpitoa, ja kolmantena aiheena ovat tien käyttäjät. Vuosisatojen kuluessa Suurta Rantatietä ovat kulkeneet vallanpitäjät, kauppamiehet ja muut kulkijat. Hevosia on vaihdettu, ja öitä on vietetty kestikievareissa.

Näyttelyyn on mahdollista saada opastus tai siihen voi tutustua omatoimisesti. Näyttelyn oheen on tarjolla työpajoja, joihin liittyy näyttelykäynti.

tiistai-perjantai, kesto 45 min
5. luokasta lähtien sovellettavissa
40 €/opas; kotkalaisille kouluryhmille tämä opastus on maksuton lukuunottamatta toukokuuta, jolloin kaikki opastukset ovat maksullisia

Varaukset: maarit.laitala@kotka.fi tai 040 350 6369

Elämää kivikauden Suomessa

Toiminnallinen teemaopastus johdattaa menneisyyden tutkimukseen, arkeologin työhön ja elämään kivikauden Suomessa. Kierroksella selvitetään, millaista elämä täällä kauan sitten on ollut, pelataan muinaispictionarya ja tutustutaan oikeisiin kaivauslöytöihin. Kierrokseen voi varata työpajan, jossa tutkitaan erilaisia maalöytöjä.

tiistai – perjantai, kesto 1 h (+ paja 30 min)
5.-7. luokat
40 €/opas; kotkalaisille kouluryhmille tämä opastus on maksuton lukuunottamatta toukokuuta, jolloin kaikki opastukset ovat maksullisia

Varaukset: maarit.laitala@kotka.fi tai 040 350 6369

Merta ja menneisyyttä

Merikeskus Vellamossa järjestetään myös Merta ja menneisyyttä -opastuksia, joissa perehdytään Vellamoon ja sen museoiden keskeisimpiin teemoihin.

tiistai-sunnuntai, kesto 1 h
40 €/opas

Varaukset: 040 350 0497 tai info@merikeskusvellamo.fi

Kouluryhmät voivat tutustua myös omatoimisesti näyttelyihin.
» Tutustu vaihtuvien näyttelyiden tarjontaan