Pin-up-tyttö hytin seinällä kertoo kaipuusta tuskaisen hitaalla merimatkalla. Kansainvälisten huipputaiteilijoiden Saskia Boddeken ja Peter Greenawayn Luperpedia-säätiön tuottama näyttely käsittelee merimiesten yksinäisyyttä, himoa ja erotiikkaa. Se kertoo satamaelämästä, joka on sakeana punaisia lyhtyjä, ilotyttöjä ja hurjia kapakkaretkiä. Näyttely johdattaa löytöretkelle eksoottisten tuliaisten, salaisuuksia kertovien matkalaukkujen, keulakuvien ja merenneitojen maailmaan. Hämyisän aistikas tunnelma jää viipyilemään mieleen eikä karise päivänvalossakaan.

Ikimuistoisista ajoista alkaen merimiehet ovat ylittäneet maailman meriä ja olleet pitkiä aikoja poissa kotoa. Monet asiat ovat tällaisissa tilanteissa hallittavissa, mutta ihminen ei voi sulkea pois seksuaalisuuttaan. Sex and the Sea kertoo merimiesten fantasioista pitkän merimatkan aikana ja satamassa odottavasta todellisuudesta. Se kertoo elämästä kotona ja elämästä merillä, suurista tunteista ja fyysisistä tarpeista.

Keskeinen osa näyttelykokemusta on ajatuksia herättävä taide-elokuva, jossa merimiehet kertovat varsin suoraan kokemuksistaan ja vapaudestaan merillä. Elämäntavasta, jota maissa voidaan pitää myös outona ja paheksuttavana. Näyttely myös kyseenalaistaa käsityksen heteroseksuaalisista, miehekkäistä merimiehistä, sillä unelmoidaanko merillä vain naisista?

Näyttely haluaa johdattaa meidät ajattelemaan myös omia normejamme. Ohjaako niitä sosiaalinen paine vai se, mikä on laillista tai laitonta? Kaukana kotoa vallalla saattavat olla eri normit. Antaako merimies periksi haluilleen vieraassa satamassa? Onko yksinäisellä seilorilla tyttö joka satamassa?

Suositusikäraja 15 vuotta.

Kutsu ystäväsi mukaan :)