Info

Aukioloajat, hinnat ja saapuminen

Tervetuloa ympäri vuoden!

Merikeskus Vellamo avautui yleisölle 11.7.2008. Rakennuksen suunnitteli Arkkitehtitoimisto Lahdelma & Mahlamäki Oy pääsuunnittelijanaan arkkitehti, professori Ilmari Lahdelma.

Täältä löydät koronaohjeemme

Aukioloajat

Museot ja museokauppa

Toistaiseksi ti-su 10-17, ma suljettu. Museoiden kävijämäärää rajoitetaan siten, että kahden metrin turvaväli toteutuu. Keskiviikkoiltojen ilmaistunneista klo 17-20 luovutaan toistaiseksi. Lue lisää täältä.

Ravintola Laakonki

Avoinna ti-su 11-16. 

Museojäänmurtaja Tarmo

Tarmo on avoinna kesäaikaan, seuraavan kerran 7.6.-31.8.2021.

Poikkeusaukiolot

Saapuminen

Meille on helppo tulla. Kotka sijaitsee Itämeren rannalla Suomen kaakkoisosassa, joten kilometrejä Helsingistä kertyy 130, Lahdesta 115, Lappeenrannasta 110 ja Pietarista 279. E18-moottoritie jouduttaa matkaa niin lännen kuin idänkin suunnalta, Kotkan sataman junaseisake on vain 400 metrin päässä ja linja-autoasemalle on matkaa 1,5 kilometriä.

Vellamon piha-alueella on runsaasti maksutonta paikoitustilaa henkilö- ja linja-autoille. Inva-paikat ovat pääsisäänkäynnin välittömässä läheisyydessä. Piha-alueella on myös kaksi latauspistettä sähkö- ja hybridiautoille.

Merikeskus Vellamolla on oma vieraslaituri, johon voi kiinnittyä vierailun ajaksi. Laituri löytyy rakennuksen pohjoispäästä – 60˚28,4’N/26˚56,7’E – ja siinä on kahdeksan aisakiinnityspaikkaa ja 30 metriä kylkikiinnitykseen. Laituria ei ole tarkoitettu yöpymiseen, joten siellä ei ole sähkö-, vesi-, septitankin tyhjennys- ja jätehuoltopalveluita.

Vellamoon voi lennähtää myös helikopterilla, sillä piha-alueella on laskeutumispaikka.

Googlen karttalinkin löydät tämän sivun alaosasta. Tervetuloa Vellamoon!

Ruuma

Ruumassa järjestetään mm. näyttelyitä ja tapahtumia, ja siellä sijaitsevat kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden toimitilat sekä Vellamon museoiden käsikirjastot.

Koronatilanteesta johtuen vain Ruuman näyttelytila on avoinna yleisölle. Näyttelytilassa voi olla enintään viisi henkilöä kerrallaan. Näyttelytila on avoinna ti-pe 10-17, la-ma suljettu. Vapaa pääsy.

Museoiden kirjasto- ja arkistopalvelut toimivat ainoastaan ajanvarauksella, eikä tapahtumia tai muita kokoontumisia voi toistaiseksi järjestää.

Museoiden tietopalvelupyynnöt:

Timo Kunttu, Suomen merimuseo, 0295 33 6488, timo.kunttu@kansallismuseo.fi
Elina Pylsy-Komppa, Kymenlaakson museo, 040 350 6368, elina.pylsy-komppa@kotka.fi

Kulttuuri- ja tapahtumapalvelut:

Kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, 040 668 2747, tomi.purovaara@kotka.fi
Tapahtumapäällikkö Tiina Salonen, 040 060 8997, tiina.salonen@kotka.fi
Toimisto, 040 635 1764, kulttuuri@kotka.fi

Myös Vellamon info palvelee Ruumaan liittyvissä kysymyksissä.

Poikkeusaukiolot

Pääsymaksut

  • Aikuiset 12 €
  • Opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 6 €. Alennettuun hintaan oikeuttavat kortit tarkistetaan kassalla.
  • Ryhmälippu (vähintään 15 aikuista) 6 €
  • Alle 18-vuotiaat, avustajat sekä sotaveteraanit ja lotat avustajineen maksutta
  • Keskiviikkoisin klo 17-20 näyttelyihin vapaa pääsy
  • Jäänmurtaja Tarmo on avoinna kesäkaudella, pääsymaksu 5 €, alle 18-vuotiaat maksutta, keskiviikkoisin klo 17-20 vapaa pääsy kaikille

Vellamossa käyvät Museokortti, Smartum, Tyky+ sekä Edenredin liikunta- ja kulttuuriedut.

Opastukset

Yleisopastuksen voi tilata suomeksi, ruotsiksi, englanniksi, saksaksi ja venäjäksi saatavuuden mukaan. Opastusmaksun lisäksi tulee maksaa pääsymaksut. Suosituksemme ryhmän maksimikooksi on 25 henkilöä. *Vuonna 2020 vallitsevan tilanteen vuoksi ryhmien maksimikoko on toistaiseksi 15 henkilöä. 

Yleisopastus (1 h) 60 €/opas
Koululaisopastus 40 €/opas
Jäänmurtaja Tarmo 60/40 €/opas

Myös omatoimiselle vierailulle tulevia ryhmiä pyydetään ilmoittamaan tulostaan Merikeskus Vellamon asiakaspalveluun. Ruuhkan sattuessa opastuksen varanneet tai tulostaan ilmoittaneet ryhmät ovat etusijalla.

Opastukset ja työpajat