Ihmettele, opi ja nauti.

Erilainen oppimisympäristö jää mieleen.

Merikeskus Vellamo on otollinen kohde koulu- ja päiväkotiryhmille. Erisuuruiset ja -ikäiset ryhmät otetaan huomioon opastuksissa. Toimintapisteet ja virikkeet eri aisteille kutkuttavat mielikuvitusta ja varmistavat viihtymisen.

Etsitkö kevääksi kivaa retkikohdetta luokallesi tai vaikka koko koululle? Vellamosta löytyy!

Hyvä tietää ennen vierailua

Hyvä tietää ennen vierailua

Hyvä suunnittelu varmistaa antoisan vierailun. Ennen museokäyntiä Opettajan kannattaa ennen museokäyntiä olla yhteydessä Merikeskus Vellamon museolehtoreihin, jolloin opastuksen sisältö voidaan suunnitella opettajan toiveiden mukaisesti. Molempien museoiden...

Opastuksia koululaisille

Opastuksia koululaisille

Koettavaa kaikille aisteille. Sykähdyttäviä tarinoita, joihin saa myös osallistua. Opastus on helpoin käyttöliittymä museoon. Oppaan avulla saat irti monipuolisista näyttelyistämme enemmän. Opastuksissa huomioidaan ikä, opetussuunnitelmat ja toiminnallisuus – valitse...

Opastuksia päiväkotilaisille

Opastuksia päiväkotilaisille

Positiivinen ensikokemus museosta on meille tärkeä. Pienten lasten opastuksilla oppaan puhe antaa sijaa myös lasten keskustelulle, ihmettelylle ja tekemiselle. Historiallisten tosiasioiden lisäksi paikkansa ansaitsevat yhtälailla museon käyttäytymisohjeet, retken...

Opastusten ja työpajojen hinnoittelu

Opastukset Suomen merimuseossa, Kymenlaakson museossa sekä jäänmurtaja Tarmolla ovat päiväkoti- ja kouluryhmille maksullisia, ellei toisin mainita. Koululaisopastuksen hinta arkisin syys- ja kevätlukukauden aikana on 20-40 €/ryhmä. Muina aikoina järjestettävät opastukset (esim. kesäkurssit ja leirikoulut) maksavat 60 €/ryhmä.

Osa Kymenlaakson museon opastuksista on kotkalaisille päiväkoti- ja kouluryhmille maksuttomia lukuun ottamatta toukokuun luokkaretkiaikaa, jolloin kaikki opastukset ovat maksullisia.

Koululaisopastukset koskevat peruskouluja, lukioita ja ammattikouluja (toisen asteen opetus). Hinta on mainittu kunkin opastuksen yhteydessä. Muille opetusta tarjoaville tahoille (ammattikorkeakoulut, yliopistot, aikuiskoulutus) opastuksen hinta on 60 €.

Muita mahdollisuuksia:

Omatoiminen museovierailu

Kouluryhmät ovat opettajansa johdolla tervetulleita tutustumaan näyttelyihin ilman opastustakin Merikeskus Vellamon aukioloaikoina. Pyydämme, että opettaja on mukana näyttelytiloissa ryhmäänsä valvomassa. Museokäynnistä on hyvä sopia aina etukäteen ottamalla yhteyttä Merikeskus Vellamon asiakaspalveluun info@merikeskusvellamo.fi | 040 350 0497 Ruuhkan sattuessa opastuksen varanneet tai tulostaan ilmoittaneet ryhmät ovat etusijalla. Omatoimisen käynnin tukena voi käyttää valmiita tehtävälomakkeita. Huom! Koronatilanteen vuoksi olemme poistaneet osan interaktiivisista pisteistä, joten näyttelyistä ei tällä hetkellä löydy aineistoa alakoululaisten tehtäviin 6, 7, 11 ja 12 ja yläkoululaisten tehtävään 11.

Omatoimitehtävät 1.-4.-luokkalaisille

Omatoimitehtävät 5.-9.-luokkalaisille

Merenkulun ammatteja -tehtävät

Leikkimö

Leikkimöksi kutsutussa toiminnallisessa näyttelyosassa on mahdollista leikkiä ja pelata. Sen tarjonta ja tavarat täydentyvät tai vaihtuvat aika ajoin. Tila soveltuu omatoimiseen tekemiseen ja kokemiseen, ja siellä on pieni katsomo. Leikkimö toimii myös opetustilana, joten ilmoitathan omatoimisen ryhmäsi saapumisesta (maarit.laitala(at)kotka.fi tai 040 350 6369). Leikkimö on avoinna Vellamon avoinnaoloaikoina.

Työpajat

Tekemällä oppii! Vellamon työpajoissa tutustutaan historiaan, merenkulkuun tai museoihin tekemällä itse. Työpajoihin liittyy yleensä aina käynti näyttelyissä tai vaihtoehtoisesti muuta tietoa, esineitä ja aineistoja. Sen lisäksi, että työpajat liittyvät vahvasti museoiden sisältöihin, pajojen periaatteena ovat hyvät materiaalit ja kierrättäminen mahdollisuuksien mukaan. Laadukkaat kynät, maalit ja tarvikkeet lisäävät tekemisen iloa, mutta kaikkea ei tarvitse ostaa uutena: maitopurkista tulee hyvä majakka ja kirjoista kaupunki.

Syksyllä 2021 koululaisille ei ole tarjolla työpajoja, mutta opastustarjontamme löydät täältä.