Ihmettele, opi ja nauti.

Erilainen oppimisympäristö jää mieleen.

Suomen merimuseo ja Kymenlaakson museo ovat otollisia kohteita koulu- ja päiväkotiryhmille. Erisuuruiset ja -ikäiset ryhmät otetaan huomioon opastuksissa. Toimintapisteet ja virikkeet eri aisteille kutkuttavat mielikuvitusta ja varmistavat viihtymisen.

Etsitkö kevääksi kivaa retkikohdetta luokallesi tai vaikka koko koululle? Vellamosta löytyy!

Luokkaretkitarjontamme

Haluatko jatkossa kuulla mitä kaikkea meillä on tarjota eri ikäisille koululaisille? Voit tilata opetustiedotteen sähköpostiisi ilmoittamalla osoitteesi intendentti Jenni Kruutille, jenni.kruuti(at)kotka.fi. Uutiskirje ilmestyy noin kaksi kertaa vuodessa. Tutustu Tietosuojaselosteeseen tästä.

Hyvä tietää ennen vierailua

Hyvä tietää ennen vierailua

Hyvä suunnittelu varmistaa antoisan vierailun. Mitä siellä teillä on? En osaa valita sopivaa ohjelmaa. Voit tutustua koulujen opastustarjontaan täällä ja päiväkotien tarjontaan täällä. Jos tarvitset lisäapua, soita meille niin valitaan yhdessä. Vellamo näyttelyineen...

Opastuksia koululaisille

Opastuksia koululaisille

Sykähdyttäviä tarinoita, joihin saa myös osallistua. Opastus on helpoin käyttöliittymä museoon. Oppaan avulla saat monipuolisista näyttelyistämme enemmän irti. Opastuksissa huomioidaan ikä, opetussuunnitelmat ja toiminnallisuus – valitse opastus itse tai anna meidän...

Opastuksia päiväkotilaisille

Opastuksia päiväkotilaisille

Positiivinen ensikokemus museosta on meille tärkeä. Pienten lasten opastuksilla oppaan puhe antaa sijaa myös lasten keskustelulle, ihmettelylle ja tekemiselle. Historiallisten tosiasioiden lisäksi paikkansa ansaitsevat yhtälailla museon käyttäytymisohjeet, retken...

Muita mahdollisuuksia:

Omatoiminen museovierailu

Kouluryhmät ovat opettajansa johdolla tervetulleita tutustumaan näyttelyihin ilman opastustakin Merikeskus Vellamon aukioloaikoina. Pyydämme, että opettaja on mukana näyttelytiloissa ryhmäänsä valvomassa. Museokäynnistä on hyvä sopia aina etukäteen ottamalla yhteyttä Merikeskus Vellamon asiakaspalveluun info@merikeskusvellamo.fi | 040 350 0497 Ruuhkan sattuessa opastuksen varanneet tai tulostaan ilmoittaneet ryhmät ovat etusijalla. 

 

 

Leikkimö

Leikkimöksi kutsutussa toiminnallisessa näyttelyosassa on mahdollista leikkiä ja pelata. Sen tarjonta ja tavarat täydentyvät tai vaihtuvat aika ajoin. Tila soveltuu omatoimiseen tekemiseen ja kokemiseen, ja siellä on pieni katsomo. Leikkimö toimii myös opetustilana, joten ilmoitathan omatoimisen ryhmäsi saapumisesta (maarit.laitala(at)kotka.fi tai 040 350 6369). Leikkimö on avoinna Vellamon avoinnaoloaikoina.

Työpajat

Tekemällä oppii! Vellamon työpajoissa tutustutaan historiaan, merenkulkuun tai museoihin tekemällä itse. Työpajoihin liittyy yleensä aina käynti näyttelyissä tai vaihtoehtoisesti muuta tietoa, esineitä ja aineistoja. Sen lisäksi, että työpajat liittyvät vahvasti museoiden sisältöihin, pajojen periaatteena ovat hyvät materiaalit ja kierrättäminen mahdollisuuksien mukaan. Laadukkaat kynät, maalit ja tarvikkeet lisäävät tekemisen iloa, mutta kaikkea ei tarvitse ostaa uutena: maitopurkista tulee hyvä majakka ja kirjoista kaupunki.

Juuri nyt koululaisille ei ole tarjolla työpajoja, mutta opastustarjontamme löydät täältä.