Museot

Yllättäviä näkökulmia.

Suomen merimuseo ja Kymenlaakson museo tarjoavat eväitä oman elämän, perheen ja suvun näkemiseen osana historian kulkua. Ei valmiita vastauksia, ei yhtä totuutta, vaan avaimia ajatteluun. Omien kokemusten kautta syntyy linkkejä menneestä nykyisyyteen ja tulevaan.

Toiminnallisuus on museoissa tärkeää, samoin elämykset ja saavutettavuus. Näyttelyihin voi tutustua kuunnellen, katsellen, haistellen, tunnustellen, leikkien ja pelaten. Perehdy koko kattaukseen tai poimi parhaat herkut. Kaikki näyttelyt ovat nautittavissa samalla pääsylipulla. Tutustu myös museoiden kirjasto-, arkisto- ja tietopalveluihin!

 

Turvallinen tila kaikille

 

Vellamo on meille kaikille. Yhdessä huolehdimme, että jokainen tuntee olonsa turvalliseksi.

Olemme huomaavaisia, ystävällisiä ja auttavaisia. Kunnioitamme ja kuuntelemme muita.

Annamme jokaiselle tilaa ja rauhan nauttia näyttelyistä omalla tavallaan.

Ketään ei kiusata, häiritä tai syrjitä. Mistään syystä.

Jokainen saa olla oma itsensä. Jokainen ihminen on arvokas.

Me Vellamossa olemme sinua varten. Teemme parhaamme, jotta koet tulevasi nähdyksi ja kuulluksi. Kerro meille, jos tarvitset itse tai huomaat jonkun toisen tarvitsevan apua.

Suomen merimuseo

on osa Suomen kansallismuseota. Merimuseo kertoo suomalaisen ja samalla hyvin kansainvälisen merenkulun tarinaa. Merta pitkin kulkevat niin ihmiset, tavarat kuin ajatuksetkin. Lähelle ja kauas, vaikka maailman ääriin.

Kymenlaakson museo

toimii Kotkan kaupunginmuseona ja Kymenlaakson alueellisena vastuumuseona sekä ylläpitää Merivartiomuseota yhteistyössä Rajavartiolaitoksen kanssa. Kymenlaakson museon tarinoissa on juhlaa ja arkista puurtamista, jokivartta ja merta, satamakaupungin rosoista elämää.