Vellamo perheille

Tervetuloa lapset ja perheet! Vellamossa on tekemistä lapsiperheille vuoden ympäri. Meillä alle 18-vuotiaat pääsevät aina sisään ilmaiseksi!

Upea paikka! Löytyy kaikenlaista nähtävää kaikille. Vierailulle kannattaa varata reilusti aikaa, jotta ehtii kaiken näkemään.

 

Sujuvan päivän avuksi

 

* Sisäänkäynnissä ja näyttelytiloissa on automaattiovet. Hissillä pääsee toisen kerroksen lipunmyyntiaulaan ja näyttelykerroksesta toiseen.

* Lastenhoitohuone sijaitsee sisääntuloaulan läheisyydessä.

* Meiltä on lainattavissa kahdet lastenrattaat, jotka löytyvät naulakkotiloista.

* Ilmainen sisäänpääsy alle 18-vuotiaille.

Lisää saavutettavuudestamme täältä.

 

Näkemistä ja kokemista

 

Lupa leikkiä!

Leikkimö on lasten oma lempipaikka, jossa voit heittäytyä kotileikkiin tai torikaupan myyjäksi tai hypätä vaikkapa traktorin tai veneen kyytiin. Voit kuunnella tarinoita ja loruja satupuhelimista tai uppoutua vapaasti selailtavien kirjojen maailmaan. Yksistään täällä viihdytään vaikka tuntikausia!

Leikkimö on avoinna sunnuntaihin 4.8.2024 asti. Lue lisää ja tutustu Leikkimöön tästä.

 

Saa koskea!

Näyttelytiloista löydät useita toiminnallisia pisteitä, joissa koskeminen ja kokeileminen on jopa suotavaa.

* Laivakoira Vellun suosikkikohteet tunnistat Vellun kuvasta. Nosta ankkuria, levähdä skanssin sängyllä tai pelaa laivanupotuspeliä. Venehallissa voit viestitellä lipuilla ja opetella solmuja.

* Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttelyn digitaaliset elementit tekevät vaikutuksen kaikenikäisiin.
Seinällä uiskenteleva hauki vie veden alle ja laivan mukana uponneiden esineiden luo. Löydätkö samoja esineitä näyttelyn Taistelut-osiosta?

Teinejä voi houkutella mukaan Ruotsinsalmen toisen meritaistelun keskelle vievän Savua aalloilla -virtuaaliesityksen avulla; linkki traileriin tässä. Zoan Oy:n tekemää esitystä suositellaan yli 12-vuotiaille.

Ruotsinsalmen merilinnoituksen interaktiivinen pienoismalli kertoo siitä, mitä on jalkojemme alla kävellessämme Kotkansaarella, nykyisen Kotkan keskustassa. Pienoismalli esittelee hetken aikaa kukoistaneen merilinnoituksen asukkaita ja arkea.

* Merivartiomuseon toimintapisteessä voit ajaa ehdalla kiitoreellä tai harjoitella pelastustaitojasi meripelastussimulaattorilla. Samalla voit kerrata turvallisen vesillä liikkumisen taitoja pukemalla pelastusliivit päällesi ja tutustumalla veneiden katsastusvarusteisiin.

Lapsille on lippukassalla jaossa oma kartta, jonka avulla museoista on helpointa bongata ne kaikkein hauskimmat pisteet.

Etsi ja löydä!

Aarnikotkan siipien alla -näyttelyssä on tarjolla omatoimitehtävä lapsille ja koko perheelle. Bongaa näyttelyn tauluista yksityiskohtia ja merkitse löytösi tehtävälomakkeeseen. Lomakkeen palauttajalle pieni palkinto.

Nälkäkiukun karkotukseen

 

Nälkää Merikeskus Vellamossa torjuu ravintola Laakonki, joka palvelee museoiden aukioloaikojen mukaisesti. Tarjolla on kahvilatuotteita koko päivän, arkisin maittava lounasbuffet ja viikonloppuisin sekä pyhinä runsas brunssikattaus. Lapset syövät lounasta ja brunssia noin puoleen hintaan.

Käytettävissänne olevissa Artekin design-syöttötuoleissa Pilttikin voi maistua tavallista paremmalta.

Ravintola Laakongin sivulle pääset tästä. 

 

Kaipaatko lisää?

 

Toiminnalliset elämyssynttärit Vellamossa!

Voit ulkoistaa syntymäpäivien järjestämisen meille. Tuo lastenkutsut Vellamoon niin vältyt kodin siivoamiselta ennen – ja jälkeen – kestien. Ravintola Laakongin hoitaessa tarjoilut päivänsankarin vanhemmat voivat keskittyä juhlintaan. Järjestämme toiminnallisen ohjelman, jonka parissa lapsikatras viihtyy takuulla juhlien ajan.

Tutustu synttäripakettiin tästä.

 

Yleisötapahtumat ja opastukset ryhmille

Tapahtumat Merikeskus Vellamossa sisältävät usein ohjelmaa myös lapsille

Opastukset kouluryhmille

Opastukset päiväkotiryhmille

 

Monipuolinen, mielenkiintoinen ja antoisa paikka, jossa kaiken ikäiset huomioidaan.

Puuhasteltavaa perheen pienille

Lataa tästä Laivakoira Vellun tehtäviä:

Leikkaa-liimaa-Vellu
Vellu-värityskuva
Vellu-kompassi

Synttärit Vellamossa!

Vellamossa voit viettää toiminnalliset lasten synttärit. Tutustu Synttäriseikkailuun täältä.