Paikallishistoriaa!

Mosaiikissa esitellään erilaisia ja yllättäviäkin välähdyksiä Kotkan ja Kymenlaakson historiasta. Tavoitteena on tuoda nähtäville kokoelmista paikallishistorian aiheita, esineitä ja kuvia, jotka eivät ole päässeet vitriineihin saakka laajempien näyttelyiden yhteydessä. Mosaiikin osat mahdollistavat nopean reagoinnin ajankohtaisiin asioihin ja nopean näyttelykierron.

 

Kymark – retkiä teolliseen arkkitehturiin

Karhulan Teollisuuspuistoyhdistyksen ja Kymenlaakson museon yhteistyössä toteuttama näyttelyosio esittelee Kymenlaakson merkittävimpiä teollisia arkkitehtuurikohteita. Tärkeimpänä tavoitteena on nostaa kansallisesti ja kansainvälisesti erittäin merkittävät rakennustaiteelliset arvot niille kuuluvalle paikalle ja lisätä suuren yleisön kiinnostusta niitä kohtaan.

Kasvoja Kotkasta

Miltä kotkalainen näyttää? Kasvoja Kotkasta antaa kysymykseen yhdeksän vastausta. Kasvojen lisäksi tärkeitä ovat niiden takaa löytyvät lyhyet tarinat. Ne kertovat muutoksesta ja liikkuvuudesta, mutta myös siitä, ettei maailma 100 vuotta sitten ollutkaan niin kovin erilainen.

Keisarinnan tuoli

Perimätiedon mukaan Mosaiikissa esillä oleva tuoli olisi keisarinna Maria Feodorovnan lahja Pyhtäällä 1900-luvun alussa toimineelle Kuussaaren alkoholistiparantolalle. Toisaalta kokemus osoittaa, että kytkös kuuluisan henkilön ja jonkin esineen välillä on lähes aina perätön. Mutta entä jos sittenkin…

Kyminlinna

Venäjän luoteisrajan suoja, punaisten kokoamisleiri, pakolaisleiri, rannikkotykistön varuskunta… Kyminlinna on historiansa aikana toiminut monena. Mutta millainen on tämän historiallisesti arvokkaan linnoituksen tulevaisuus? Lisää näyttelyyn oma kommenttisi asiasta.

Keisarillinen Suomen Kadettikoulu

Keisarillinen Suomen Kadettikoulu toimi Haminassa vuosina 1821–1903. Tuona aikana ympyräkaupunki tuli tutuksi lähes 2 000 suomalaiselle, ruotsinkielisen yläluokan pojalle. Nykyisinkin pystyssä olevien rakennusten suojissa esimerkiksi muuan Mannerheim opetteli tanssitaitoja, ratsastusta, miekkailua…

Kutsu ystäväsi mukaan :)