Paikallishistoriaa!

Mosaiikissa esitellään erilaisia ja yllättäviäkin välähdyksiä Kotkan ja Kymenlaakson historiasta. Tavoitteena on tuoda nähtäville kokoelmista paikallishistorian aiheita, esineitä ja kuvia, jotka eivät ole päässeet vitriineihin saakka laajempien näyttelyiden yhteydessä. Mosaiikin osat mahdollistavat nopean reagoinnin ajankohtaisiin asioihin ja nopean näyttelykierron.

Kerro meille! – Kylillä ja kulmilla

Näyttelyosiossa on poimintoja Kerro meille! -hankkeessa kerätyistä kymenlaaksolaisten nuoruusmuistoista. Mosaiikin väriläiskä tulvii nostalgiaa, seikkailua ja villiä pyristelyä kohti aikuisten maailmaa. Elämän parasta aikaa – vai oliko se paras aika sittenkin vasta myöhemmin?

Keisarillinen Suomen Kadettikoulu

Keisarillinen Suomen Kadettikoulu toimi Haminassa vuosina 1821–1903. Tuona aikana ympyräkaupunki tuli tutuksi lähes 2 000 suomalaiselle, ruotsinkielisen yläluokan pojalle. Nykyisinkin pystyssä olevien rakennusten suojissa esimerkiksi muuan Mannerheim opetteli tanssitaitoja, ratsastusta, miekkailua…

Parsi ja paikkaa

Onko sukassasi reikä tai mietitkö miten kierrättää käytetyt tekstiilit? Näyttelyosiossa pureudutaan tekstiilien kierrättämiseen ennen ja nyt. Aiemmin parsittiin tarpeeseen, mutta nykyisin tekstiilien kiertotalous liittyy kulutuksen vähentämiseen ja yksilölliseen elämäntapaan.

Kasvoja Kotkasta

Miltä kotkalainen näyttää? Kasvoja Kotkasta antaa kysymykseen yhdeksän vastausta. Kasvojen lisäksi tärkeitä ovat niiden takaa löytyvät lyhyet tarinat. Ne kertovat muutoksesta ja liikkuvuudesta, mutta myös siitä, ettei maailma 100 vuotta sitten ollutkaan niin kovin erilainen.

Varissaari

Varissaari kaupungin kupeessa on jo 140 vuotta ollut kotkalaisten vapaa-ajanviettopaikka. Siellä on ruokailtu, otettu aurinkoa, tanssittu, kuunneltu esitelmiä, seurattu purjehduskilpailuja, nautittu monenlaisia juomia, tapeltu ja pidetty muuten vain hauskaa. Onko sinulla kuvia Varissaaren 1900-luvun rakennuksista? Ota yhteyttä tutkija Elina Pylsy-Komppaan, elina.pylsy-komppa@kotka.fi, 040 350 6368.

Kutsu ystäväsi mukaan :)