Paikallishistoriaa!

Mosaiikissa esitellään erilaisia ja yllättäviäkin välähdyksiä Kotkan ja Kymenlaakson historiasta. Tavoitteena on tuoda nähtäville kokoelmista paikallishistorian aiheita, esineitä ja kuvia, jotka eivät ole päässeet vitriineihin saakka laajempien näyttelyiden yhteydessä. Mosaiikin osat mahdollistavat nopean reagoinnin ajankohtaisiin asioihin ja nopean näyttelykierron.

Kerro meille! – Kylillä ja kulmilla

Näyttelyosiossa on poimintoja Kerro meille! -hankkeessa kerätyistä kymenlaaksolaisten nuoruusmuistoista. Mosaiikin väriläiskä tulvii nostalgiaa, seikkailua ja villiä pyristelyä kohti aikuisten maailmaa. Elämän parasta aikaa – vai oliko se paras aika sittenkin vasta myöhemmin?

Parsi ja paikkaa

Onko sukassasi reikä tai mietitkö miten kierrättää käytetyt tekstiilit? Näyttelyosiossa pureudutaan tekstiilien kierrättämiseen ennen ja nyt. Aiemmin parsittiin tarpeeseen, mutta nykyisin tekstiilien kiertotalous liittyy kulutuksen vähentämiseen ja yksilölliseen elämäntapaan.

RYIJY – joka kodin kudonnainen

Värikkäät ryijyt ovat löytäneet uudelleen paikkansa sisustustekstiileinä. Isoäidin perintöryijyä ei kannata enää kätkeä vintille, vaan ottaa käyttöön seinätekstiilinä. Mosaiikin ryijy-teema pureutuu ryijyjen hoitamiseen, säilyttämiseen ja hyvään esilläpitoon. Pidetään arvokkaista perintötekstiileistämme hyvää huolta! Lisää vinkkejä ryijyjen huoltamiseen löydät Suomen käsityön museon Konservointikeskuksen sivuilta.

Varissaari

Varissaari kaupungin kupeessa on jo 140 vuotta ollut kotkalaisten vapaa-ajanviettopaikka. Siellä on ruokailtu, otettu aurinkoa, tanssittu, kuunneltu esitelmiä, seurattu purjehduskilpailuja, nautittu monenlaisia juomia, tapeltu ja pidetty muuten vain hauskaa. Onko sinulla kuvia Varissaaren 1900-luvun rakennuksista? Ota yhteyttä tutkija Elina Pylsy-Komppaan, elina.pylsy-komppa@kotka.fi, 040 350 6368.

Kutsu ystäväsi mukaan :)