Museot. Yllättäviä näkökulmia.

Merikeskus Vellamon museot tarjoavat eväitä oman elämän, perheen ja suvun näkemiseen osana historian kulkua. Ei valmiita vastauksia, ei yhtä totuutta, vaan avaimia ajatteluun. Omien kokemusten kautta syntyy linkkejä menneestä nykyisyyteen ja tulevaan.

Toiminnallisuus on museoissa tärkeää, samoin elämykset ja saavutettavuus. Näyttelyihin voi tutustua kuunnellen, katsellen, haistellen, tunnustellen, leikkien ja pelaten. Perehdy koko kattaukseen tai poimi parhaat herkut. Kaikki näyttelyt ovat nautittavissa samalla pääsylipulla.

Suomen merimuseo on osa Suomen kansallismuseota. Merimuseo kertoo suomalaisen ja samalla hyvin kansainvälisen merenkulun tarinaa. Merta pitkin kulkevat niin ihmiset, tavarat kuin ajatuksetkin. Lähelle ja kauas, vaikka maailman ääriin.

Kymenlaakson museo toimii Kotkan kaupunginmuseona ja Kymenlaakson maakuntamuseona. Sen tarinoissa on juhlaa ja arkista puurtamista, jokivartta ja merta, satamakaupungin rosoista elämää. Rajavartiolaitoksen kanssa toteutettu Merivartiomuseo avaa merivartijoiden työtä kieltolain ajoista aina nykypäivään asti.

Vellamo on avoinna

Ti, to–su 10–17
Ke 10–20
Museot ja museokauppa ovat maanantaisin kiinni, mutta ravintola Laakonki palvelee lounasasiakkaita klo 11–14.30.

Jäänmurtaja Tarmo on avoinna 15.5.-19.8.2018 museoiden aukioloaikojen mukaisesti.

Juhlapyhien aukioloajat »

Pääsymaksut: 
Aikuiset 10 €
Opiskelijat, eläkeläiset ja varusmiehet 6 €
Alle 18-vuotiaat maksutta
Ke 17–20 vapaa pääsy