Kirjasto

Tietokeskus Vellamon kokoelman keskeisiä aihealueita ovat muun muassa merenkulku, merihistoria, arkeologia, museologia ja Kymenlaakson ja saariston historia.

Tietokeskuksen kokoelmat sisältävät kirjoja, lehtiä, sekä e-aineistoa opetuksen, opiskelun ja tutkimuksen tarpeisiin.

Lainattava kokoelma muodostuu Kaakkois-Suomen AMK:n kirjaston (Xamk) ja Suomen merimuseon kirjaston aineistoista ja se on luetteloitu Kaakkuri-tietokantaan. Kymenlaakson museon käsikirjaston aineistoa asiakkaat saavat vain lukusalilainaksi. Asiakas voi tehdä hankintaehdotuksia sellaisesta aineistosta, jota ei ole Tietokeskuksen kokoelmassa.

Kirjojen haku Kaakkuri-Finna-tietokannasta

Lainojen uusinta verkossa

Tietokeskuksessa lainaus onnistuu Tietokeskuksen omalla, KYYTI-kirjastojen ja Xamk:n kirjaston kirjastokortilla. Lainaaminen KYYTI-kirjastojen kortilla edellyttää ilmoittautumislomakkeen täyttämistä ja asiakastietojen rekisteröimistä Kaakkuri-tietokantaan. Tietokeskus myös välittää kaukolainoja muista kirjastoista, ja niistä laskutetaan hinnaston mukaan. Ilmoittautumislomakkeen allekirjoituksella asiakas sitoutuu noudattamaan käyttösääntöjä.

Tietokeskuksen tiloissa käytettävissä olevat elektroniset aineistot sisältävät eri koulutus- ja tieteenalojen tietokantoja, elektronisia kokotekstilehtiä ja e-kirjoja.

Tietokeskus avoinna

Ti, to 10–16
Ke 10–18
Pe 10–15
Tietokeskus on ma, la, su ja heinäkuussa suljettu.

Puhelin 05 234 4405
tietokeskus@merikeskusvellamo.fi

Tietokeskukseen on vapaa pääsy.