Merikeskus Vellamossa Kotkassa toimiva kirjasto- ja arkistopalveluita tarjoava Tietokeskus Vellamo uudistuu. Tietokeskuksen toimintaa ovat pyörittäneet Suomen merimuseo/Museovirasto, Kymenlaakson museo/Kotkan kaupunki, Kaakkois-Suomen ammattikorkeakoulu (XAMK) ja Meriturvallisuuden ja -liikenteen tutkimuskeskus Merikotka. Näistä XAMK ja Merikotka luopuvat osuudestaan kesäkuun loppuun mennessä, ja Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut valloittaa tyhjäksi jääviä tiloja. Muutoksen myötä Tietokeskuksesta lähtee muotoutumaan kaupunkilaisia laajasti palveleva monitoimitila.

Lainauspalvelut päättyvät

Kirjojen lainaaminen Tietokeskuksesta päättyy 1.3.2019 ja lainassa olevat kirjat pyydetään palauttamaan viimeistään 29.3.2019. XAMK:n kirjat siirretään Metsolan kampukselle, missä ne ovat yleisön lainattavissa ja mistä ne palaavat Kantasatamaan 2020-luvun alussa uuden kampuksen valmistuttua. Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon kirjat ja lehdet ovat edelleen Tietokeskuksessa yleisön käytettävissä käsikirjastona eli luettavissa paikan päällä. Arkistopalveluita kaipaavia asiakkaita museot palvelevat kuten ennenkin ennakkovarauksesta.

Tapahtumatoimisto palvelee kaupunkilaisia

Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalveluiden henkilökunta muuttaa Tietokeskuksen tiloihin kevään kuluessa ja on näin ollen entistä paremmin kaupunkilaisten tavoitettavissa. Muutos tukee Kotkan uuden kaupunkistrategian mukaista avoimuuden ajatusta. Tietokeskuksesst löytyy edelleen tilaa myös pienimuotoisille näyttelyille ja tapahtumille.

Tietokeskuksen aukioloajat säilyvät entisellään maaliskuun 2019 loppuun saakka. Tietokeskus on avoinna 29.3.2019 asti ti, to 10-16, ke 10-18 ja pe 10-15, maanantaisin ja viikonloppuisin suljettu.

Lisätiedot:
Kehittämispäällikkö Annika Utriainen, annika.utriainen@merikeskusvellamo.fi, 040 674 3692

Kutsu ystäväsi mukaan :)