Kotkan kaupunki, Kotkan Meripäivät ja Merikeskus Vellamo järjestivät keväällä 2024 yhteistyössä Suomen Kultaseppien liiton ja Suomen kello- ja korumuseo Kruunun kanssa meriaiheisen kansainvälisen korukilpailun. Kilpailun aihe oli Meri antaa, meri ottaa.

Tarkoituksena oli tutkia meren meille kertomaa viestiä ja tulkita se korun muodossa. Nykyaikaan soveltuvan korumuotoilun ja -taiteen lähtökohtana saattoi olla esimerkiksi materiaali tai ilmiö. Erityistä painoarvoa annettiin kestävän kehityksen ajattelulle, kierrätykselle ja eettisesti tuotetuille materiaaleille.

Kilpailun finaaliin valittiin kymmenen korutaiteilijaa. He ovat Anneli Aaltonen (Suomi), Elli Hukka (Suomi), Yael Kaduri (Israel), Chaoqun Li (Kiina), Reet Salonen (Suomi), Johannes Schweighofer (Itävalta), Astari G. Swatantri (Suomi), Kaisu Tullinen (Suomi), Julie Usel (Sveitsi) ja Jana Veselá (Tšekki).

Finalistien kilpailutyöt ovat esillä Merikeskus Vellamon Ruumassa 27.6.-28.7.2024. Näyttelyyn voi tutustua maksutta Ruuman aukioloaikoina.

Kutsu ystäväsi mukaan :)