Kotkan kaupunki, Merikeskus Vellamo ja Kotkan Meripäivät järjestivät yhteistyössä Suomen Kultaseppien liiton ja Suomen Kello- ja Korumuseon kanssa meriaiheisen korukilpailun. Kansainvälinen kilpailu järjestettiin nyt toistamiseen, tällä kertaa teemalla Meren viesti. Mukana oli kaikkiaan 81 ehdotusta 62 tekijältä viidestä eri maasta.

Kilpailun voittivat Susanna ja Tobias Feuerbacher kaulakorulla Aallokko. Toiseksi sijoittui Tero Hannonen rintakorulla S/S Myrsky ja kolmannelle sijalle ylsi Olga Sorsa posliinisella rannekorulla Kuohuva vesi.

Korukilpailun finaaliin suoriutuivat Anna Fanigina (Latvia), Susanna & Tobias Feuerbacher, Tero Hannonen, Sarah Happonen, Tiina Luonua, Jenni Rutonen, Katja Salomaa, Saija Sipeläinen, Olga Sorsa ja Leena Tuomanen. Kaikki kymmenen finaalityötä ovat esillä Merikeskus Vellamon Ruumassa heinäkuun ajan. Näyttelyyn voi tutustua maksutta Ruuman aukioloaikoina.

Palkintoraadin muodostivat tekstiilitaiteilija Helena Paakkinen, viestintä- ja markkinointipäällikkö Tiina Puhakka, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara, taiteen maisteri Essi Pullinen, kultaseppämestari Petri Holmberg ja korujen keräilijä Helena Pahlman.

Kilpailun yhteistyökumppaneina ovat Suomen Kultaseppien Liitto ry, NSG ja Suomen Kello- ja Korumuseo Kruunu.

Pääkuva: Susanna ja Tobias Feuerbacher: Aallokko

Tero Hannonen: S/S Myrsky

Olga Sorsa: Kuohuva vesi

 

 

 

 

Kutsu ystäväsi mukaan :)