Antropologi Juha Hiltunen luennoi Vellamon auditoriossa otsikolla Elvis, hengellinen etsintä ja Havaiji. Tilaisuuden järjestää Elvis Presley Finland – King Elvis Association ja sinne on vapaa pääsy. Yhdistyksellä on tilaisuudessa myös myyntipöytä.

Elviksellä oli aivan erityinen suhde Havaijin saariin. Suhde toimi myös toiseen suuntaan, sillä tämä USA:n 50. osavaltio sai 1960-luvulla alkaneesta suosioistaan paljolti kiittää Elvis Presleytä, joka teki siellä useita kansainvälistä menestystä saavuttaneita elokuvia.

Elvis rakastui saarten rakkautta ja rentoutta henkivään ilmapiiriin, joka auttoi Elvistä löytämään rauhan muutoin niin rauhattomassa elämänmenossa.

Elvis oli koko ikänsä elämän tarkoituksen ja hengellisyyden etsijä. Hän kasvoi etelän helluntalais-kristillisessä piirissä ja piti Jeesusta tärkeimpänä opastajanaan, vaikka opiskelikin yhteen aikaan intomielisesti mm. gnostilaisuutta, teosofiaa ja itämaisia oppeja. Elviksen mielimusiikkia oli aina gospel ja hän sai uransa huippuvuosina gospel-albumeistaan useita Grammy-palkintoja.

Kutsu ystäväsi mukaan :)