Saapuminen

 

Saapuminen Kotkaan

Kotkan keskeinen sisäänajoväylä Hyväntuulentie on osittain poissa käytöstä, ja liikenne ohjataan kiertoreitille. Jos haluat välttää kaikki tienrakennustyöt, kannattaa valita ehdottamamme maisemareitti, jossa kaivinkoneiden sijaan voit ihailla merinäkymiä. Navigaattorisi ei kenties tätä ehdota, mutta meiltä lämmin suositus.

E18 lännestä:

Poistu E18-tieltä liittymästä 73 suuntaan Korkeakoski ǀ Karhuvuori ǀ Sutela. Käänny risteyksestä oikealle suuntaan Mussalo ǀ Karhuvuori. Aja suoraan 5,8 kilometriä ja käänny risteyksestä vasemmalle suuntaan Keskusta ǀ Hirssaari. Aja suoraan 2,3 kilometriä, valitse vasemmanpuoleinen vasemmalle kääntyvä kaista ja käänny suuntaan Keskusta. Aja suoraan 1,2 kilometriä ja käänny sitten vasemmalle. Perillä!

E18 idästä:

Poistu E18-tieltä liittymästä 73 suuntaan Karhuvuori ǀ Sutela. Käänny risteyksestä vasemmalle suuntaan Mussalo ǀ Karhuvuori. Aja suoraan 6 kilometriä ja käänny risteyksestä vasemmalle suuntaan Keskusta ǀ Hirssaari. Aja suoraan 2,3 kilometriä, valitse vasemmanpuoleinen vasemmalle kääntyvä kaista ja käänny suuntaan Keskusta. Aja suoraan 1,2 kilometriä ja käänny sitten vasemmalle. Perillä!

piirroskartta Kantasatamasta

 

Pysäköinti

Muutaman vuoden kuluttua Vellamon naapurissa kohoavat Satama Areena ja XAMK:n uusi kampus, mutta tänä kesänä rakennetaan. Pyrimme minimoimaan harmit ja tekemään opasteista mahdollisimman selkeät. Aja varovasti ja nauti näyttelyistä perille päästyäsi.

Pysäköinti Vellamon piha-alueella

Autot voi pysäköidä luvallisesti ja maksutta merkittyihin pysäköintiruutuihin. Esteettömät pysäköintipaikat sijaitsevat pääsisäänkäynnin lähellä, ja ne on merkitty invatunnuksella. Bussiparkki on rakennuksen kapean osan sivustalla.

Pysäköinti Härniemen laiturilla

Lisää maksuttomia pysäköintipaikkoja löydät lyhyen kävelymatkan päästä Tornatorintien varrelta Härniemen laiturilta.

Pysäköinti Pasaatin Toriparkissa

Kotkan ydinkeskustassa, Kauppatorin alla, sijaitsee Kauppakeskus Pasaatin Toriparkki. Se tarjoaa pysäköintiedun kaikille museovieraillemme. Lipunmyynnistämme saat ostamaasi pääsylippua vastaan euron alennuskupongin parkkihallia varten. Käytännössä tämä tarkoittaa ilmaista ensimmäistä tuntia parkkihallissa (tämän jälkeen hinta on 0,50 EUR / 20 min).

Halli on katettu ja viileä vaihtoehto. Toriparkilta kertyy matkaa meille vain reilu puoli kilometriä, jonka taittaa noin viidessä minuutissa jalan.

Kauppakeskus Pasaati on avoinna
Ma-pe 7-21
La 7-18
Su 12-18
Huomioonotettavaa on siis erityisesti viikonloppuisin: iltaisin halli suljetaan kuudelta ja sunnuntaisin sisään pääsee ajamaan klo 12 alkaen. Infostamme saat tarkemmat kulkuohjeet parkkihalliin sekä alennukseen oikeuttavan lipukkeen.

 

Lämpimästi tervetuloa Merikeskus Vellamoon!

 

Kantasataman ja Vellamon kartta avautuu tästä uuteen ikkunaan