Itämeripäivä on John Nurmisen Säätiön käynnistämä jokavuotinen juhlapäivä meren kunniaksi. Päivän tavoitteena on innostaa ihmiset nauttimaan ainutlaatuisesta kotimerestämme sekä tekemään konkreettisia tekoja sen hyväksi. Juhlinnan lisäksi tarkoituksena on lisätä tietoa meren monimuotoisesta luonnosta, kulttuurista ja historiasta. Itämeripäivää vietetään vuosittain elokuun viimeisenä torstaina erilaisten tapahtumien ja tempausten parissa.

Merikeskus Vellamossa voi Itämeripäivänä 27.8.2020 klo 12-16.30 uppoutua Ruotsinsalmen meritaisteluiden ja linnoituskaupungin maailmaan.

Auditoriossa tauotta pyörivillä videoilla tutustutaan sotalaivojen hylyistä tehtyihin 3D-malleihin, Ruotsinsalmeen liittyvien esineiden kiehtoviin tarinoihin ja aihepiiriin liittyviin luentoihin. Videot ovat suomenkielisiä, osa on tekstitetty. Voit piipahtaa paikalle tai istua katsomossa oikein antaumuksella. Vapaa pääsy.

Videoiden teema liittyy Vellamon Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttelyyn, joka kertoo nykyisen Kotkan edustalla käydyn Itämeren merkittävimmän meritaistelun ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarinan ennennäkemättömällä tavalla.

 

Kutsu ystäväsi mukaan :)