Jäänmurtaja Snow avustaa ystäviensä kanssa laivoja mereltä satamiin ja satamista merelle. Jäänmurtaja Snow joutuu usein erikoistehtäviin, joissa tarvitaan paljon päättäväisyyttä ja rohkeutta.

Merikeskus Vellamon Ruumaan on koottu kuvituksia Jäänmurtaja Snow ja safiirinen palapeli -kirjasta. Vuoden 2020 aikana julkaistava kirja on Jäänmurtaja Snow -kirjasarjan seitsemäs osa, ja sen on kirjoittanut Teemu Leppälä. Näyttelyn kuvitukset on tehnyt ukrainalainen taitelija Ruslan Safarov.

Teemu Leppälä on suomalainen kirjailija, merikapteeni ja luotsi. Hän on työskennellyt kymmenillä erilaisilla laivoilla ja nähnyt maailmaa Suezin kanavalta Kiinan joille ja Afrikasta Grönlantiin asti. Kun Teemu oli talvella 2011 töissä jäänmurtajalla, eräs yö oli täynnä jännittäviä tehtäviä ja tilanteita. Tuona yönä Teemu päätti ryhtyä kirjoittamaan lapsille tarinoita jäänmurtajien seikkailuista.

Ruslan Safarov on ukrainalainen kuvittaja, joka tekee kuvituksia kirjoihin, peleihin ja animaatioihin. Jäänmurtaja Snow -kirjasarjan kuvitus on ollut hänelle mieluisa työ, sillä arktiset olosuhteet ja jään eri muodot kiehtovat häntä.

Näyttelyyn voi tutustua 6.-27.3.2020 maksutta Ruuman aukioloaikoina ti, to-pe 10-17 ja ke 10-20. Maanantaisin ja viikonloppuisin Ruuma on suljettu.

Lisätietoja:

www.jaanmurtajasnow.fi

Teemu Leppälä, teemu@pobproduction.com

Näyttelyyn voi tutustua maksutta Ruuman aukioloaikoina ti, to-pe 10-17 ja ke 10-20. Maanantaisin ja viikonloppuisin Ruuma on suljettu.

Kutsu ystäväsi mukaan :)