Keväällä 2019 Suomen merimuseossa alkoi ainutlaatuinen projekti: kallisarvoisen ja mystisen hylkytekstiilin replikointi ja uudelleentulkinta.

Kyseinen tekstiili on löytynyt 1700-luvulta peräisin olevan kauppalaivan hylystä. Laiva oli mitä todennäköisimmin matkalla Hollannista Pietariin lastiruumassaan kallisarvoisia aarteita maailmalta. Hylystä on löytynyt mm. harvinaisia posliiniesineitä, kelloja sekä kulutustavaraa kuten teetä ja kahvia. Yksi hylyn aarteista ovat naisten tikatun alushameen jäänteet, joihin merimuseon tekstiiliprojekti on keskittynyt.

Tule katsomaan ja kokemaan, millaisia tekniikoita replikaprojektissa käytetään ja miltä 1700-luvun tapaan kudottu silkki tuntuu sormenpäissäsi! Ompelutapahtumassa on paikalla historiallisiin asuihin pukeutuneita ompelijoita, joiden kanssa saa myös keskustella aiheesta.

Ompeluprojektiin tutustuminen on maksutonta ja tapahtuma on osa Vellamon Käsityökevät-tapahtumasarjaa.

Tapahtumaan liittyen Suomen merimuseon päänäyttelyssä järjestetään klo 14 opastettu kierros, joka tutustuttaa hylkylöytöihin. Kierros sisältyy Merikeskus Vellamon lipun hintaan.

Kutsu ystäväsi mukaan :)