”Keskustelu ihmisoikeuksista ja rasismista on kesän ajan käynyt kiivaana. Samaan aikaan Kotkassa on valmisteltu uudistunutta elokuvatapahtumaa, jonka aihepiiri peilaa juuri tätä teemaa”, Kotkan kulttuurijohtaja Tomi Purovaara pohjustaa keskustelutilaisuutta. ”Halusimme tuoda kotkalaisille mahdollisuuden osallistua käynnissä olevaan keskusteluun, ja samalla johdatella ajatuksia marraskuussa pidettävän Kotka Human Rights Film Festivaalin aiheisiin. Vellamon keskustelutilaisuus on yleisölle avoin ja maksuton, ja se myös suoratoistetaan, joten sen äärelle on helppo tulla.”

Merikeskus Vellamon auditoriossa pidettävällä tilaisuudella tuodaan kotkalaisia näkökulmia ajankohtaiseen aiheeseen, kaupungin arvojen mukaisessa hengessä. Tapahtuman järjestää kulttuuri- ja tapahtumapalvelut yhdessä kotkalaisen Emissa ry:n kanssa. Keskustelua johdattelee Kotkan kaupungin osallisuuskoordinaattori Hanna Pikka.

Keskustelutilaisuus liittyy Vellamossa 24.-27.11.2023 järjestettävään Kotka Human Rights Film Festivaaliin (ent. Kotka International Film Festival). Tapahtuman tuottaa Emissa ry kumppaneinaan Kotkan kulttuuri- ja tapahtumapalvelut, kaupunkikehitys- ja viestintä, maahanmuuttopalvelut, kaupunginkirjasto, Kotka-Kymin seurakunta, Monikulttuurinen toimintakeskus Mylly sekä Kotka Pride.

Kenelle Kotka kuuluu? -keskustelutilaisuuden ohjelma:

17.00 Avaussanat, tuotantopäällikkö Wafa Ameli, Kotka Human Rights Film Festival
17.05 Hyvän vuorovaikutuksen merkityksestä, Anita Kytökangas, Kotkan maahanmuuttajatyön johtaja
17.15 Paneelikeskustelu
18.10 Yleisön kommentit ja keskustelu
18.30 Yhteenveto ja päätössanat, Anita Kytökangas

Panelistit:
Riina Brofors, RKP-KOK
Anne Heikkilä, SDP
Antti Hyyryläinen, VAS
Arttu-Petteri Klami, PS
Sanna Saikkonen, KESK
Esa Sirviö, kaupunginjohtaja
• Wafa Ameli, tuotantopäällikkö
• Anita Kytökangas, maahanmuuttajatyön johtaja

Alla linkki tapahtuman seuraamiseen etänä:

youtube.com/live/XVtPMhyqFMg

Kutsu ystäväsi mukaan :)