Kymenlaakson museon ja Suomen merimuseon Kohtalona Ruotsinsalmi – Tutkimuksia pintaa syvemmältä on valittu Vuoden museojulkaisu -kilpailun finaaliin. Suomen museoliiton ja ICOM Suomen komitean joka toinen vuosi järjestämän kilpailun voittaja palkitaan Valtakunnallisten museopäivien yhteydessä 23.5.2024 Jyväskylässä.

Finaaliin valitut neljä teosta ovat sisällöltään ja esitystavaltaan innovatiivisia sekä tavoittavat kohderyhmänsä poikkeuksellisen hyvin. Kohtalona Ruotsinsalmi -julkaisun lisäksi finaaliin yltivät Riihisaari – Savonlinnan museon Lintuhuviloita Savonlinnasta haudankaivaja Ruuskasen tapaan, Vantaan kaupunginmuseon Ikikallion tarinoita – mammuteista meidän aikaamme ja Serlachius-museoiden Taidesauna I Art Sauna.

Kohtalona Ruotsinsalmi -julkaisusta palkintolautakunta toteaa: Kohtalona Ruotsinsalmi – Tutkimuksia pintaa syvemmältä on komea ja laadukas tietopaketti, joka toimii loistavasti täydentäen näyttävää näyttelyprojektia. Teos onnistuu ansiokkaalla tavalla kokoamaan useat näkökulmat sekä herättämään ihmiset ja heidän tarinansa eloon.

Kirjan toimittamisesta vastannut tutkija Vilma Lempiäinen iloitsee julkaisun saamasta vastaanotosta: ”Olemme otettuja ja ylpeitä finaalipaikasta. On hienoa, että Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttelyn tarinat ja niitä varten tehty tutkimus ovat tavoittaneet lukijansa ja koskettaneet.”

Suomen museoliiton tiedote

Kutsu ystäväsi mukaan :)