Robert Schürmann (s. 1972) on freelance-valokuvaaja, jonka näyttely koostuu viimeisen seitsemän vuoden aikana otetuista valokuvista.

”Valokuvaus tuli tutuksi jo kovin nuorena isoisän kuvatessa paljon yhteisillä retkillä. Joitain kuviakin pääsi napsimaan, mutta se oli rajallista kalliin filmin takia. Sen sijaan diakuvien katselua riitti välillä kyllästymiseen asti.

Laatulaitteilla ensimmäiset kuvat kuitenkin otettiin: Yashican kameran päällä oli etsin, ja kuvattava kohde näkyi ylösalaisin. Oppipahan sijoittelua. Myös Hasselbladilla, ukin silmäterällä, sai joskus ottaa kuvan.”

2000-luvun alussa digitoitumisen iskiessä kunnolla löysi myös ensimmäinen digijärjestelmäkamera Schürmannin käsiin. Kuvaus oli harrastus, ja sille löytyi aikaa kovin harvoin.

Vuonna 2015 kuvaamisesta tuli vakavampaa, ja uuden kaluston myötä avautui uusia ovia. Juhla-, hää- ja valmistujaiskuvausten lisäksi tie vei moottoriurheilun kuvaamisen pariin. Suomen, Baltian sekä Keski- ja Etelä-Euroopan moottoriradat ja varikot tulivat tutuiksi kuuden vuoden aikana. Kilpailujen ohessa kuvia on kertynyt upeista maisemista kauniisiin kaupunkeihin Venetsiaa ja Pariisia myöden.

Tänä päivänä henkilökuvaaminen on edelleen se oma juttu luontokuvausta unohtamatta. Valon ja varjon tasapaino tai niiden tasapainottomuus, värien vastaisuus tai samansävyisyys olipa kohde sitten elollinen tai eloton, siinä on aina Kontrasti.

Kutsu ystäväsi mukaan :)