Koripalloliiton 80-vuotisjuhlavuoden kunniaksi Finnish Basketball Hall of Fame – Koripallomuseo järjestää valtakunnallisen julistenäyttelykiertueen, joka esittelee lajin ja Koripalloliiton historiaa noiden 80 vuoden ajalta. Kiertue alkaa helmikuussa Merikeskus Vellamon tietokeskuksesta ja jatkaa pääsiäiseksi Lahteen Pääsiäisturnaukseen, kesällä Savonlinnan Old Timersiin ja Espoossa pelattavaan veteraanien MM-turnaukseen. Muut kohteet ja aikataulut vielä avoinna.

Julistenäyttelyn työryhmässä on mukana mm. palkittu graafikko Viktor Kaltala, joka on suunnitellut neliosaisen julistesarjan Kasva isoksi, pelaa korista. Graafikosta lisää: www.viktorno.fi

Julistenäyttely on esillä Kotkassa Tietokeskus Vellamossa 5.-28.2.2019. Tietokeskukseen on vapaa pääsy, ja se on avoinna ti, to 10-16, ke 10-18 ja pe 10-15. Maanantaisin ja viikonloppuisin Tietokeskus on suljettu.

Julisteissa on paljon tarinaa, joka aktualisoituu katsojan mielessä niiden äärellä. Osa koripalloaiheisista julisteista on taideteoksia, osan rooli on ollut selvästi vain toimia markkinointi-/viestintäkeinona. Yhtä kaikki julisteet ovat mielenkiintoinen tapa esitellä urheilulajia hiukan erilaisesta näkökulmasta ja olemmekin jo nyt saaneet useita uusia yhteydenottoja julistekeruuseen ja -näyttelyyn liittyen. Näyttelyssä tulee esille niin julisteisiin liittyvien graafikoiden avauksia suunnitteluprosessista kuin taustahistoriaa julisteen aiheeseen liittyen, kiteyttää julistenäyttelystä vastaava Jari Toivonen.

Lisätietoja museosta ja toiminnasta: www.koripallomuseo.fi

Juhlavuodesta lisää täältä.

Kutsu ystäväsi mukaan :)