Vahva kotkalainen perinne saa jatkoa, kun Kotkan Kritiikkipäivä järjestetään lauantaina 21.10.2023 klo 11–16 Merikeskus Vellamon auditoriossa. Tilaisuus on yleisölle avoin ja maksuton. Tilaisuuden teemaksi on valittu ajankohtainen otsikko Media – jumala vai palvelija? Somesta ja sen yli.

”Kritiikkipäivällä on Kotkassa pitkät perinteet, ja se on tärkeä tapa tuoda korkeatasoista keskustelua kotkalaisten saataville”, kulttuurijohtaja Tomi Purovaara linjaa. ”Vanhaan tapaan kuulemme asiantuntijoiden puheita, etukäteen valmisteltuja kommenttipuheenvuoroja, ja aikaa on myös yleisön kommenteille ja keskusteluun. Asiantuntijoina on monipuolinen valikoima media-alan toimijoita, kommentoijina nuoria kotkalaisia, ja puhetta johdattelee kotkalaiskirjailija Petri Pietiläinen”, Purovaara kuvailee.

Marjo Näkki on toimittaja ja tietokirjailija, joka on työskennellyt Itämeren, Baltian ja Venäjän kirjeenvaihtajana Ylellä, MTV3:lla ja STT:llä. Hän on juontanut Yle radio 1:n Ykkösaamu-ohjelmaa sekä Pääministerin haastattelutuntia.

Matti Tieaho on tehnyt journalismia 1980-luvun puolivälistä saakka. Viimeiseksi kuluneet 10 vuotta hän on työskennellyt Kouvolan Sanomissa, jossa toimii nykyisin yhteiskuntatoimittajana.

Sara Vanninen (Sara Tickle) on vaikuttaja, podcast-juontaja ja somealan yrittäjä, jonka someura alkoi 14 vuotta sitten Kotkasta.

Maryan Abdulkarim on helsinkiläinen toimittaja, käsikirjoittaja ja yhteiskunnallinen keskustelija. Hänelle myönnettiin Vuoden Minna Canth -palkinto 2019 ja Helsinki-mitali 2020.

Kotkan ensimmäiset Kritiikkipäivät järjestettiin 1974 kirjailija Matti Paavilaisen ja toimittaja Jorma Savikon aloitteesta. Tämän vuotinen tilaisuus on valmisteltu kaupungin kulttuuripalvelujen sekä kotkalaisista aktivisteista koostuvan työryhmän yhteistyöllä.

Ohjelma

klo 11–12 Marjo Näkki
klo 12–13 Matti Tieaho
klo 13–14 Lounastauko
klo 14–15 Sara Vanninen
klo 15–16 Maryan Abdulkarim
klo 16 Päätössanat

Lisätiedot:
Kulttuurijohtaja Tomi Purovaara
040 668 2747
tomi.purovaara(at)kotka.fi

Kutsu ystäväsi mukaan :)