Valkealasta kotoisin oleva Marika Rautjärvi tuo Ruuman pienoisnäyttelyyn esille maalauksia ja muotoiluja. Näyttelyyn voi tutustua maksutta Ruuman aukioloaikoina.

Marika Rautjärvi kertoo:

Nykyaikana ihminen tarvitsee hiljentymistä, itsensä sisään kääntymistä enemmän kuin koskaan. Omaan sisimpääni olen mennyt minäkin.

Muutaman vuoden aikana työstämäni teokset ovat syntyneet intuitiota kuunnellen. Työt ovat halunneet tulla esiin sen kummemmin suunnittelematta, joten niillä on ilmeisesti jotain kerrottavaa.

Näen taiteeni maailman hektisen menon vastakohtana. Töissäni voi nähdä meditaatiota, henkevyyttä ja sielukkuutta. Tavoitteenani on johdatella pois pinnallisuudesta, kohti ihmisen herkkää sisintä. Samaa pyrkimystä olen havainnut joka puolella ympäröivässä maailmassamme.

Halusin koota näyttelyyni aiheeseen sopivia lähivuosien maalauksia ja muotoiluja. Veistosteni materiaalina olen käyttänyt betonia, kipsiä ja keramiikkaa, maalaukset ovat syntyneet akryyliväreillä.

Olen harrastanut taidetta noin kolmekymmentä vuotta, jona aikana olen osallistunut erilaisille taidekursseille mm. Repin-instituutissa ja Xamk:ssa (avoin amk). Kuva-artesaaniksi valmistuin vuonna 2018.

Näyttelyyn voi tutustua maksutta Ruuman aukioloaikoina. 

Kutsu ystäväsi mukaan :)