​Suomen 100-vuotisjuhlien kunniaksi Kymenlaakson Liitto ja Kymenlaakson museo haastoivat yleisön kertomaan sanoin ja kuvin, mikä maakunnassa on parasta. Kymenlaakso kuvina -verkkopalveluun kertyikin vuoden 2017 aikana 100 kuvaa. Kuvat tallennetaan osaksi Kymenlaakson museon kokoelmia.

Palveluun ladatuista kuvista koostettu näyttely on esillä Merikeskus Vellamossa 14.2.–6.5.2018. Kuvien perusteella kymenlaaksolaiset arvostavat maakuntansa kulttuuriympäristön monimuotoisuutta. Kuvauskohteitakin löytyi koko Kymenlaakson alueelta: pohjoisin kuva on Repoveden kansallispuistosta, etelässä rajana on meri, idässä valtakunnan raja. Lempipaikoiksi osoittautuivat mereen ja jokeen sekä vapaa-ajanviettoon liittyvät kohteet.

Näyttelyssä on kuvia seuraavilta henkilöiltä ja tahoilta: Pirjo Hakala, Jyrki Kasvi, Antti Koro, Kai Kottila, Anu Laasonen, Pekka Laisi, Hanna Lommi, Juha Luoma, Lasse Makkonen, Jaakko Mikkola, Sinikka Nykänen, Heidi Nyyssönen, Jani Paananen, Margarita Parusheva, Seppo Putkonen, Elina Ronkanen, Sirius Sport Resort Oy, Toini Tanskanen ja Maritta Vuorinen. Mukana on kuvia myös henkilöiltä, jotka eivät halua nimeään julkaistavan.

Kutsu ystäväsi mukaan :)