Miltä teollisuus tuntuu? -keskustelusarjassa ollaan Puun vuoro -näyttelyn teemojen äärellä. Tarkoituksena on antaa tilaa moniääniselle ja arvostavalle yhteisölliselle keskustelulle ja mahdollistaa vastakkaistenkin näkökulmien esittäminen turvallisessa ja tiedollisesti luotettavassa alustassa eli museossa.

Kymenlaakson metsät ja metsäteollisuus 2030

Kuinka paljon ja millaista puuta Kymenlaakson teollisuus tulevaisuudessa tarvitsee? Miten Kymenlaakson metsät vastaavat tähän tarpeeseen? Mikä on luonto- ja ilmastokysymysten asema ja merkitys? Entä miten alueen metsien virkistyskäyttö kehittyy tulevaisuudessa?

Teollisuus ja sen yhteys metsiin ovat olleet vuosikymmeniä kymenlaaksolaisuuden ytimessä. Miltä tämä yhteys näyttää tulevaisuudessa ja miten se vaikuttaa jatkossa paikalliseen elämään? Keskustelemassa ovat metsänomistajien, metsäpalvelujen, luontopalvelujen, viranomaisten ja teollisuuden edustajat.

Keskustelutilaisuus tarjoaa kiinnostavaa sisältöä ja näkökulmia kaikille, joille metsien, teollisuuden ja samalla Kymenlaakson tulevaisuus on tärkeää. Tervetuloa kuuntelemaan!

Keskustelijat:
Marika Hänninen, metsänomistaja
Panu Pettinen, toiminnanjohtaja, Metsänhoitoyhdistys Kymenlaakso
Timo Tidenberg, tehtaanjohtaja, Stora Enson Sunilan tehdas
Taina Ihaksi, hydrobiologi, Kaakkois-Suomen ELY-keskus
Riku Rinnekangas, toiminnanjohtaja, Suomen Luonnonsuojeluliiton Kymenlaakson piiri

Yleisölle avoin ja maksuton tilaisuus järjestetään Merikeskus Vellamon auditoriossa keskiviikkona 10.5.2023 klo 17–18.30. Keskustelu myös striimataan, ja sitä voi seurata Vellamon YouTube-kanavalla. Alla linkki striimiin. 

https://youtube.com/live/pilRWvDrvfU

Tilaisuuden jälkeen keskustelua voi jatkaa vapaamuotoisesti Puun vuoro -näyttelyssä metsäteollisuuden historian äärellä. Näyttelyihin on keskiviikkoisin vapaa pääsy klo 17–20.

Tilaisuus on osa Puun vuoro -näyttelyn oheisohjelmaa.

Keskustelusarjan tulossa olevat tapahtumat:

Ke 24.5.2023 klo 17.00–19.30, Merikeskus Vellamo
Miltä kymenlaaksolaisuus tuntuu nyt ja tulevaisuudessa?

Pe 8.9. klo 10.30–11.30, Merikeskus Vellamo
Kotiseutupäivien keskustelukammarissa teemana Puun vuoro -näyttely ja metsäteollisuus.

Ke 27.9 klo 17.00–19.00 Kuusankosken Taideruukki
Miltä kymenlaaksolaisuus tuntuu nyt ja tulevaisuudessa?

Kutsu ystäväsi mukaan :)