Lasten Vellamo täyttää talon monipuolisella tekemisellä. Olisitko vesisankari vai elokuvantekijä? Päivän aikana voit jumpata sankareiden tyyliin, kokeilla leffan tekoa, opetella solmuja ja harjoitella hengenpelastusta. Kaiken sen jälkeen onkin hyvä laittaa itse tehty kunniamerkki rintaan.

Klo 10
Merikeskus Vellamo avataan ja Leikkimö odottaa pienimpiä kävijöitä.

Klo 11 alkaen
Kotkan VPK:n kalustoesittelyä Vellamon piha-alueella (hälytysvalmius).

Klo 11-13
Kotkan merivartioaseman vene museolaiturissa (hälytysvalmius).

Klo 11-13
Vesisankarit*)-tehtävärasteilla harjoitellaan hauskasti ja toiminnallisesti erilaisia vesillä liikkumisen taitoja. Tehtävät sopivat kaikenikäisille. Nonstop, tule kun ehdit ja viivy haluamasi aika.

Vesisankarit-rastit toteutetaan Vellamon Venehallissa yhteistyössä paikallisten seurojen kanssa. Mukana ovat Kotkan meripelastusyhdistys, Kotkan pursiseura, SPR Kotkan osasto, Sukeltajaliitto ry ja Kotka Divers ry.

Klo 11-15
Sankarijumppaa
. Pyhtään Naisvoimistelijoiden pisteellä on koko tapahtuma-ajan kokeiltavia välineitä sekä sankarijumppaa Naikkari-Nallen kanssa klo 12, 13 ja 14. Vaihtuvien näyttelyiden tila.

Klo 11-15
Pelastakaa Lapset ry esittelee yhdistyksen toimintaa, myy villasukkia ja joulukortteja ja ilahduttaa lapsia karkeilla. Vellamon aula.

Klo 11.30-13.30
Elokuvatyöpaja. Mediametkan työpajassa tutustutaan omiin vahvuuksiin ja liikkuvan kuvan historiaan esimerkkien ja tekemisen kautta. Omat vahvuudet ja niitä ilmentävät liikeradat tuodaan näkyviksi zoetrooppikokeiluilla, kynäanimaatioilla sekä StopMotion-tekniikalla. Kaikenikäiset lapset vanhempineen ovat tervetulleita nonstop-pajaan kokeilemaan erilaisia tekniikoita.

Klo 11.30-15.30
Ravintola Laakongissa on brunssi katettuna. Aikuiset 22 €/henkilö ja alle 12-vuotiaat lapset aikuisen seurassa 8 €/henkilö. Myynnissä on myös kahvilatuotteita koko päivän ajan.

Klo 12-15
Kunniamerkkityöpaja. Nonstop-työpajassa voit askarrella kierrätysmateriaalista ansiomerkin tai mitalin itselle tai jollekin läheiselle. Kukapa ei ansaitsisi mitalia jostain syystä? Enintään 15 askartelijaa kerrallaan. Työpajaa ohjaa Taitokeskus Kouvola. Opetustila.

Klo 17
Merikeskus Vellamo suljetaan.

Lasten Vellamon ohjelma sisältyy Merikeskus Vellamon pääsymaksuun. Alle 18-vuotiaat pääsevät mukaan maksutta ja aikuiset pääsymaksun hinnalla 12/9€/Museokortti. Tapahtumaan ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

*)Koululiikuntaliiton koordinoimassa Vesisankarit-hankkeessa ovat mukana Suomen Uimaopetus ja Hengenpelastusliitto, Suomen Melonta- ja Soutuliitto, Sukeltajaliitto, Suomen Uimaliitto, Suomen Purjehdus ja Veneily, Suomen Meripelastusseura ja Suomen Punainen Risti. Hanketta tukevat Reijo Rautauoman säätiö sekä Jenny ja Antti Wihurin rahasto.

Vesisankarit-teksti logossa, jonka taustana on vesiroiske

Kutsu ystäväsi mukaan :)