Luokkaretkelle Vellamoon!

Tervetuloa museoseikkailuun!

Merikeskus Vellamon museoissa merenkulun ja Kymenlaakson historiaa koetaan katsellen, kuunnellen ja itse tehden. Elämyksellistä koettavaa löytyy kaikenikäisille. Eri lPiirroskuva Laivakoira Vellusta vilkuttamassauokka-asteille suosittelemamme opaskierrokset ja opastusten kuvaukset löytyvät sivua alaspäin selaamalla.

Opaskierrosten hinnat ja varaukset:

Sisäänpääsy: Alle 18-vuotiaat sekä lukio- ja ammattikouluryhmien mukana myös jo 18 vuotta täyttäneet oppilaat sekä koulun henkilökunta (opettajat, koulunkäynninohjaajat ja avustajat) maksutta. Muut aikuiset 10 €/henkilö.
Opastukset: 50 €/ryhmä, kesto 45–60 minuuttia
Ryhmäkoko: enintään 25 henkilöä (yksi luokka)
Varaukset: info@merikeskusvellamo.fi tai 040 350 0497
Maksaminen: Käteinen, yleisimmät maksukortit tai lasku. Mikäli valitsette maksutavaksi laskun, pyydämme ilmoittamaan laskutusosoitteen etukäteen, sillä se sujuvoittaa palvelua paikan päällä. Laskun loppusummaan lisätään 5 euron käsittelymaksu. 

Kun nälkä yllättää:

Lounaan voi nauttia ravintola Laakongissa tai omia eväitä voi syödä sään salliessa vaikkapa Vellamon katolla. Tiedot ravintolan lounastarjoilusta löytyvät tämän sivun lopusta.

Museo-opas, lapsia sekä aikuisia kolmiulotteisen kartan äärellä näyttelyssä

Eskarit-kolmoset & neloset-kutoset

Eskarit-kolmoset:
Elämää Ruotsinsalmessa
Jäänmurtaja Tarmo
Laivakoira Vellun tassunjäljissä
Seis, salakuljettaja!

Neloset-kutoset:

Kohtalona Ruotsinsalmi
Jäänmurtaja Tarmo

Seiskat-ysit & lukiot-ammattikoulut

Seiskat-ysit:
Oceanista – muoti ja meri
Kohtalona Ruotsinsalmi
Jäänmurtaja Tarmo

Lukiot ja ammattikoulut:
Oceanista – muoti ja meri
Kohtalona Ruotsinsalmi
Jäänmurtaja Tarmo

Vaaleisiin housuihin, sinivalkoraitaiseen paitaan ja merimiestyyliseen valkoiseen hattuun pukeutunut miesmalli kävelee eteenpäin. Taustalla on värikkäitä viiruullisia ja aaltomaisia kuvioita.

Opastuksia kaikille!


Kohtalona Ruotsinsalmi 

Monivuotinen suurnäyttelymme kertoo Itämeren merkittävimmän meritaistelun ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarinan.

Eskarit-kolmoset, Elämää Ruotsinsalmessa:
Millaista oli arki Ruotsinsalmen linnoituskaupungin kaduilla ja kujilla? Mitä syötiin, miten pukeuduttiin? Entä miten juhlittiin? Toiminnallinen opastus johdattaa kävijät Ruotsinsalmen merilinnoituksen elämään.

Neloset-kutoset, yläkoulut, lukiot & ammattikoulut:
Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttely tarjoaa kotiseudun historian lisäksi mahdollisuuden käsitellä monimutkaisia konflikteja eri näkökulmineen.

Jäänmurtaja Tarmo (14.5.2024 alkaen)
Vuonna 1907 valmistunut Tarmo on ollut mukana monessa Suomen historian käännekohdassa. Opastuksen voi tilata yhdelle opastusryhmälle kerrallaan. Suositusryhmäkoko 10-20 henkilöä/yksi kouluryhmä. Huomaattehan, että Tarmo ei ole saavutettava kohde, vaan aluksella on portaita.

Laivakoira Vellun tassunjäljissä
Toiminnallisella kierroksella tutustutaan Suomen merimuseon päänäyttelyyn seuraamalla Laivakoira Vellun jättämiä jälkiä. Matkan varrella kokeillaan mm. ankkurinnostoa ja laivanlastausta.

Seis, salakuljettaja!
Toiminnallisella opastuksella tutustutaan salakuljetuksen historiaan, autetaan merivartijoita ja etsitään salakuljettajien piiloja ja kätkettyjä lastisäkkejä.

Oceanista – muoti ja meri
Oceanista näyttää, kuinka huippumuoti on lainannut merenkulkijoiden tyyliä ja kulttuuria vuosikymmenten ajan. Näyttely esittelee kansainvälisesti tunnettujen muotitalojen ja suomalaisten suunnittelijoiden merestä inspiroitunutta muotia.

 

 

Hyvä ruoka kruunaa päivän!

Ravintola Laakonki tarjoaa edullisen ja vaivattoman vaihtoehdon koululaisryhmien ruokailuun.

Laakongin lounas

Buffetlounas on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11-14.30. Lounaan hintaan sisältyvät salaattivalikoima, leipä ja levite sekä kaksi päivittäin vaihtuvaa pääruokavaihtoehtoa ja pieni makea. Ruokajuomana vesi sisältyy hintaan, ja aterian päätteeksi tarjoamme aikuisille myös kahvin/teen.

Hinta 7,50 € / alle 12-vuotias lapsi ja 13,50 € / aikuinen

Koululaisryhmien lounasruokailuissa edellytämme noin yhtä ruokailevaa aikuista per 10 lasta sekä yhteislaskutusta. Huomioimme erikoisruokavaliot ennakkoilmoituksen perusteella. Varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta voimme järjestää paikat ravintolassa ryhmän toivomaan aikaan.

Tarjoilujen varaukset ja tiedustelut:
asiakaspalvelu@kotkanravintolat.fi tai 010 832 3515 (ti-pe 12-14)