Luokkaretkelle Vellamoon!

Tervetuloa museoseikkailuun!

Merikeskus Vellamon museoissa merenkulun ja Kymenlaakson historiaa koetaan katsellen, kuunnellen ja itse tehden. Elämyksellistä koettavaa löytyy kaikenikäisille. Eri luokka-asteille suosittelemamme opaskierrokset ja opastusten kuvaukset löytyvät sivua alaspäin selaamalla.

Opaskierrosten hinnat ja varaukset:

Sisäänpääsy: Alle 18-vuotiaat sekä lukio- ja ammattikouluryhmien mukana myös jo 18 vuotta täyttäneet oppilaat sekä koulun henkilökunta (opettajat, koulunkäynninohjaajat ja avustajat) maksutta. Muut aikuiset 9 €/henkilö.
Opastukset: 50 €/ryhmä, kesto 45–60 minuuttia
Ryhmäkoko: enintään 25 henkilöä (yksi luokka)
Varaukset: info@merikeskusvellamo.fi tai 040 350 0497
Maksaminen: Käteinen, yleisimmät maksukortit tai lasku. Laskun loppusummaan lisätään 5 euron käsittelymaksu. Mikäli valitsette maksutavaksi laskun, pyydämme ilmoittamaan laskutusosoitteen etukäteen, sillä se sujuvoittaa palvelua paikan päällä.

Kun nälkä yllättää:

Lounaan voi nauttia ravintola Laakongissa tai omia eväitä voi syödä sään salliessa vaikkapa Vellamon katolla. Tiedot ravintolan lounastarjoilusta löytyvät tämän sivun lopusta.

Eskarit-kolmoset & neloset-kutoset

Eskarit-kolmoset:

Laivakoira Vellun tassunjäljissä
Kohtalona Ruotsinsalmi
Jäänmurtaja Tarmo

Neloset-kutoset:

Kohtalona Ruotsinsalmi
Pohjantähti, Etelän risti
Jäänmurtaja Tarmo

Seiskat-ysit & lukiot-ammattikoulut

Seiskat-ysit:

Kohtalona Ruotsinsalmi
Pohjantähti, Etelän risti
Ihanuuksien ihmemaa – maisemia Ateneumin kokoelmista
Jäänmurtaja Tarmo

Lukiot ja ammattikoulut:

Kohtalona Ruotsinsalmi
Pohjantähti, Etelän risti
Ihanuuksien ihmemaa – maisemia Ateneumin kokoelmista
Jäänmurtaja Tarmo

Opastuksia kaikille!

Laivakoira Vellun tassunjäljissä
Toiminnallinen opastus tutustuttaa Suomen merimuseon päänäyttelyyn. Laivakoira Vellun jättämät jäljet johdattavat toimintapisteisiin eikä historiallista tietoakaan unohdeta. Matkan varrella kokeillaan mm. ankkurinnostoa ja laivanlastausta.

Kohtalona Ruotsinsalmi
Uusi monivuotinen suurnäyttelymme kertoo Itämeren merkittävimmän meritaistelun ja sen jälkeen rakennetun linnoituskaupungin tarinan.

Alakoulut:
Millaista oli arki Ruotsinsalmen linnoituskaupungin kaduilla ja kujilla? Mitä syötiin, miten pukeuduttiin? Entä miten juhlittiin? Toiminnallinen opastus johdattaa kävijät Ruotsinsalmen merilinnoituksen elämään.

Yläkoulut, lukiot & ammattikoulut:
Kohtalona Ruotsinsalmi -näyttely tarjoaa kotiseudun historian lisäksi mahdollisuuden käsitellä monimutkaisia konflikteja eri näkökulmineen.

Jäänmurtaja Tarmo (17.5.2022 alkaen)
Vuonna 1907 valmistunut Tarmo on ollut mukana monessa Suomen historian käännekohdassa. Opastuksen voi tilata yhdelle opastusryhmälle kerrallaan. Suositusryhmäkoko 10-20 henkilöä/yksi kouluryhmä. Huomaattehan, että Tarmo ei ole saavutettava kohde, vaan aluksella on portaita.

Pohjantähti, Etelän risti
Suomen merimuseon päänäyttely kertoo merenkulun historiasta ja nykypäivästä teemoittain. Aiheina ovat mm. merenkulkija, merikauppa, laivamatkustaminen ja vaarallinen meri sekä pohjoisen merenkulkumme erikoisuus, talvimerenkulku.

Ihanuuksien ihmemaa – maisemia Ateneumin kokoelmista (17.5.2022 alkaen)
Opastuksella tutustutaan suomalaistaiteilijoiden tapaan kuvata kotimaan maisemia ja niiden herättämiä tunteita. Näyttelyssä nähdään jokseenkin koskematonta luonnonmaisemaa ja toisaalta kulttuuriympäristöä, johon ihmisen työ on jättänyt jälkensä.

Hyvä ruoka kruunaa päivän!

Ravintola Laakonki tarjoaa edullisen ja vaivattoman vaihtoehdon koululaisryhmien ruokailuun.

Laakongin lounas

Buffetlounas on tarjolla tiistaista perjantaihin klo 11-14.30. Lounaan hintaan sisältyvät salaattivalikoima, leipä ja levite sekä kaksi päivittäin vaihtuvaa pääruokavaihtoehtoa ja päivän jälkiruoka. Ruokajuomana vesi sisältyy hintaan, ja aterian päätteeksi tarjoamme aikuisille myös kahvin/teen.

Hinta 6,50 € / alle 12-vuotias lapsi ja 12,50 € / aikuinen

Koululaisryhmien lounasruokailuissa edellytämme yhteislaskutusta. Huomioimme erikoisruokavaliot ennakkoilmoituksen perusteella. Varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta voimme järjestää paikat ravintolassa ryhmän toivomaan aikaan.

Tarjoilujen varaukset ja tiedustelut:
asiakaspalvelu@kotkanravintolat.fi tai 010 832 3515 (ti-pe 12-14)