Luokkaretkelle Vellamoon!

Tervetuloa museoseikkailuun!

Merikeskus Vellamon museoissa merenkulun ja Kymenlaakson historiaa koetaan nähden, kuunnellen, haistellen ja itse tehden. Nähtävää ja tehtävää löytyy kaikenikäisille. Eri luokka-asteille suosittelemamme opaskierrokset ja opastusten kuvaukset löytyvät sivua alaspäin selaamalla.

Opaskierrosten hinnat ja varaukset:

Sisäänpääsy: Alle 18-vuotiaat ja koulun henkilökunta maksutta, muut aikuiset 6 €.
Kapteeni Tarmo: 80 €/ryhmä, kesto 45 minuuttia.
Muut opastukset: 40 €/ryhmä, kesto 45–60 minuuttia.
Ryhmäkoko: maks. 25 henkilöä
Varaukset: info@merikeskusvellamo.fi tai 040 350 0497

Kun nälkä yllättää:

Lounaan voi nauttia ravintola Laakongissa tai omia eväitä voi syödä vaikkapa Vellamon katolla. Ravintolan lounasvaihtoehdot löytyvät tämän sivun lopusta.

Eskarit-kolmoset & neloset-kutoset. Näillä mennään!

Eskarit-kolmoset:

Merimonsterit
Laivakoira Vellun tassunjäljissä
Lasia lapsille
Seis, salakuljettaja! (ensisijaisesti 1.-3. luokat)
Jäänmurtaja Tarmo
Kapteeni Tarmo ja kadonneen banaanilastin pelastus

Neloset-kutoset:

Merimonsterit
Lasia lapsille
Jäänmurtaja Tarmo
Merta ja menneisyyttä
Vellamon Venehalli

Seiskat-ysit & lukiot-ammattikoulut. Näillä mennään!

Seiskat-ysit:

Merimonsterit
Jäänmurtaja Tarmo
Merta ja menneisyyttä
Vellamon Venehalli

Lukiot ja ammattikoulut:

Jäänmurtaja Tarmo
Merta ja menneisyyttä
Vellamon Venehalli

Opastuksia kaikille!

Merimonsterit
Kuvat, tarinat ja runot vievät seikkailuun, jossa tavataan merihirviöitä, kurkistetaan veden alle ja maailman reunan yli sekä tutustutaan jättiläisaallon salaisuuksiin.

Laivakoira Vellun tassunjäljissä
Toiminnallisella kierroksella tutustutaan Suomen merimuseon päänäyttelyyn seuraamalla Laivakoira Vellun jättämiä jälkiä. Matkan varrella kokeillaan mm. ankkurinnostoa ja laivanlastausta.

Lasia lapsille
Lasia kaikille -näyttelyssä tutustutaan muutaman lasiesineen väreihin, koristeluun, muotoiluun ja tarinaan. Lopuksi piirretään tai väritetään näyttelystä valittu esine.

Seis, salakuljettaja!
Toiminnallisella opastuksella autetaan merivartijoita ja etsitään salakuljettajien piiloja ja kätkettyjä lastisäkkejä. Tutustutaan salakuljetuksen historiaan ja juhlistetaan merivartioinnin 90-vuotisjuhlavuotta.

Vellamon Venehalli
Kierros tutustuttaa Suomen merimuseon ja Kymenlaakson museon veneisiin, joilla on liikuttu kilpaa ja huvin vuoksi, palveltu armeijaa ja rajavartiolaitosta, kalastettu ja pelastettu. Veneet ovat tärkeä osa suomalaista historiaa ja kulttuuriperintöä, tule tutustumaan niiden mielenkiintoisiin tarinoihin!

Merta ja menneisyyttä
Mikä ihmeen Vellamo? Mitä kaikkea sieltä löytyy? Näihin kysymyksiin etsitään vastauksia opastuksella, joka perehdyttää Vellamon museoiden keskeisimpiin teemoihin.

Jäänmurtaja Tarmo 12.5.2020 alkaen
Tarmo on jo yli 110-vuotias merenkulun konkari. Opastuksella kuullaan Tarmon jännittävistä vaiheista ja tutustutaan laivan sisätiloihin. Huomaattehan, että Tarmo ei ole esteetön kohde.

Kapteeni Tarmo ja kadonneen banaanilaivan pelastus 19.-22.5.2020
Banaanilaiva on juuttunut Ahvenanmaan edustalle jäihin, ja kapteeni Tarmo tarvitsee lasten apua. Tehokkaan merimieskoulutuksen avulla hän opastaa lapset laivalla vaadittaviin tehtäviin.

Myrskyjen ja naurulihaksiakin koettelevien tilanteiden jälkeen lopputuloksena on iloinen ryhmässä onnistumisen tunne ja ainakin merimiessäkillisen verran hyvää mieltä.

Huom! Kapteeni Tarmon johtamalle seikkailulle on paikkoja rajoitetusti, joten nyt kannattaa olla nopea! Varaa paikat luokallesi ti-pe 19.-22.5.2020 klo 10, 12 tai 14. Opastuksen kesto on noin 45 minuuttia ja hinta 80 €/ryhmä. Yhteen ryhmään mahtuu 20-25 henkilöä.

Hyvä ruoka kruunaa päivän!

Ravintola Laakonki tarjoaa erilaisia ja edullisia vaihtoehtoja koululaisryhmien ruokailuun. Vähän isommat lapset voivat nauttia lounaan monipuolisesta noutopöydästä, ja etenkin pienemmille retkeilijöille ruokailu järjestyy vaivattomimmin pöytiin tarjoiltuna niin kuin oikeassa ravintolassa kuuluukin!

Buffetlounas

Buffetlounasta on tarjolla arkisin klo 11-14.30 ja siihen sisältyvät salaattivalikoima, leipä ja levite ja kaksi päivittäin vaihtuvaa pääruokavaihtoehtoa sekä päivän jälkiruoka tai jäätelöä. Ruokajuomana vesi sisältyy hintaan ja aterian päätteeksi tarjoamme aikuisille kahvin/teen.

Hinta 6,50 € / alle 12-vuotias lapsi ja 12,50 € / aikuinen

Tarjoiltu lounas

Tarjoiltua lounasta on saatavilla arkisin klo 11-15. Lounaaseen sisältyvät pöytään kulhoissa katettu lisäkesalaatti, leipä ja levite sekä pöytään tarjoiltuna pääruoka-annoksena ikisuosikkeja valinnan mukaan:

* lihapullia kermakastikkeessa ja perunamuhennosta TAI
* jauhelihakastiketta ja pastaa TAI
* broilerinpaistia, tomaattikastiketta ja perunamuhennosta

Pääruoan jälkeen tarjolle katetaan vielä lapsille jäätelöä ja aikuisille kahvia/teetä. Ruokajuomana vesi sisältyy hintaan.

Hinta 9 € / hlö (1-6 luokkien oppilaat) ja 15 € / aikuinen

Edellytämme yhtenäistä menuvalintaa koko seurueelle, ryhmän koko 15-40 henkilöä. Huomioimme erikoisruokavaliot ennakkoilmoituksen perusteella. Varaukset kannattaa tehdä hyvissä ajoin, jotta voimme järjestää paikat ravintolassa ryhmän toivomaan aikaan.

Tarjoilujen varaukset ja tiedustelut:
asiakaspalvelu@kotkanravintolat.fi tai 010 832 3515 (ma-pe klo 9-15)