Kuuden taiteilijan Luontoja-ryhmänäyttely rakentuu maisemateeman ympärille. Kukin ryhmän jäsen esittää näyttelyteoksissaan oman näkemyksensä teemasta.

Luonto kasvaa ja muokkaantuu ajan kuluessa, hajoaa, velloo ja kokoaa itsensä uusiin muodostelmiin.

Maisema on meistä huolimatta. Meille se on elintärkeä rakenne: horisontti, ylinen ja alinen. Yritämme tehdä maisemasta objektin, mutta olemme aina siinä myös sisällä.

Kuvataiteilija voi ottaa luonnon huomioon kiinnostumalla ekologisista materiaaleista kuten kierrätyskankaasta maalausalustana, maa- ja kasvipigmenteistä sekä vaihtoehtoisista maalaustekniikoista.

Näyttelyn taiteilijat ovat Inka-Maaria Jurvanen, Hannele Kumpulainen, Iisa Maaranen, Pia Männikkö, Miika Nyyssönen ja Sara Orava.

Näyttelyn kuraattori on Miika Nyyssönen.

Taiteilijat:

Inka-Maaria Jurvanen valmistui Taidekoulu MAAsta vuonna 2008. Jurvasella on ollut 18 yksityisnäyttelyä Suomessa ja Yhdysvalloissa, ja hän on tehnyt seinämaalauksia julkisiin ja yksityisiin tiloihin.
jurvanen.com

Hannele Kumpulainen valmistui Kuvataideakatemiasta taidemaalariksi vuonna 1990, minkä jälkeen hän on toiminut aktiivisesti sekä taiteilijana että taideopettajana. Hänen töitään löytyy 13 suomalaisesta kokoelmasta.
hannelekumpulainen.net

Iisa Maaranen valmistui kuvataiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2018. Hän on pitänyt kuusi yksityisnäyttelyä, joista viimeisin oli Forum Boxissa keväällä 2021. Maarasen teoksia löytyy mm. Kiasman, Saastamoisen säätiön ja Helsingin taidemuseon kokoelmista.
iisamaaranen.com

Pia Männikkö valmistui The Glasgow School of Artista vuonna 2010 ja Kuvataideakatemiasta 2014. Hänen teoksiaan on ollut esillä Suomessa ja ulkomailla, ja niitä on mm. Kiasman ja Suomen valtion taidekokoelmissa.
piamannikko.com

Miika Nyyssönen valmistui Kuvataideakatemiasta vuonna 1992 ja on siitä lähtien työskennellyt kuvataiteilijana. Hän on pitänyt yli 30 yksityisnäyttelyä, osallistunut yli sataan yhteisnäyttelyyn ja toteuttanut useita julkisia teoksia.
miikny.com

Sara Orava valmistui taiteen maisteriksi Kuvataideakatemiasta vuonna 2011. Hän työskentelee kuvataiteilijana ja näyttämötaiteen parissa. Oravan teoksia on lukuisissa kokoelmissa Suomessa ja ulkomailla.
saraorava.net/taiteilija/

Kuva: Erkki Valli-Jaakola. Miika Nyyssönen, Maisemasessiot, 2020, osa installaatiosta

Kutsu ystäväsi mukaan :)