Kasvokkain – tarinoita ihmisen ja työn arvosta on taiteilija Meeri Koutaniemen ja sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö Tehyn yhteinen puheenvuoro hoitotyön ja varhaiskasvatuksen tekijöiden arvostuksen puolesta. Näyttelyssä kohtaat kasvokkain heidät, jotka kulkevat rinnallasi kehdosta hautaan. Millainen on heidän työnsä arvo?

”Se, että saa olla elämän päättymisen hetkellä läsnä ihmisen rinnalla, tuntuu suurimmalta kunnialta, jonka hoitaja voi työssään kohdata.” Näin kertoo Anna. Hän on yksi kuudestatoista alan ammattilaisesta, joiden kasvot ja äänen näyttely nostaa esiin.

Kun kuvaan astuu ihminen, joka kertoo omakohtaisen tarinansa, alan todellisuus aukeaa uudella tavalla. Mikä arvo näillä ammattilaisilla on ja mitä olemme siitä valmiita maksamaan? Hoitotyöntekijöitä arvostetaan puheissa, mutta arvostus ei näy palkkauksessa tai siinä, että alan todella suuret ja alati kärjistyvät haasteet otettaisiin tosissaan.

Meeri Koutaniemi (s. 1987) on kansainvälisesti palkittu valokuvaaja ja dokumentaristi. Hänet tunnetaan etenkin ihmisoikeuksia ja identiteettiä käsittelevistä kuvareportaaseista ja henkilökuvista. Hän on opiskellut kuvajournalismia Tampereen yliopistossa ja työskennellyt kuvajournalistina yli 60 maassa.

Tehy on Suomen suurin sosiaali-, terveys- ja kasvatusalan ammattijärjestö. Siinä on yli 160 000 jäsentä.

Näyttelyyn voi tutustua maksutta Ruuman aukioloaikoina.

Näyttelyn verkkosivut

Kutsu ystäväsi mukaan :)